Blog 11 van Chris: "Superslecht maar retelekker recept voor kerst"

19 dec 2015, 8:16 Nieuws
12353813 1507854482843338 2047503039 n
Chris van de Afvalrace

Sinds elf weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de elfde blog van Chris.

moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen.

Hallo blog lezers,

sorry voor het wat grote blog. Maar ik heb een compleet kerstmenu toegevoegd van maar 650 kcal per persoon. Maar ik kon het niet laten om er ook een super slecht recept bij te zetten.

Iedereen druk met zijn kerst inkopen. En hebben jullie al kerst stress.

Ik heb zelf een normale week achter de rug. Er zaten wel een paar drukke nachtdiensten in en dat dan gecombineerd met sporten val bij mij nooit echt lekker. De maand december is altijd een drukke maand in mijn leven. Al zal dat wel voor iedereen zo zijn denk ik. Ik ben momenteel druk bezig om te kijken watwe nu precies gaan eten met kerst. We gaan 1 dag gourmetten want dit gaat voor Bianca ook een stuk beter ivm de voeding en haar operatie. En ik ben er steeds meer van overtuigd om dit voor de andere kerstdag ook maar te doen. Of het nu 1 dag stinken is of 2. Dat maakt dan ook niet meer uit. En wat gaan jullie zoal eten?

Met de voeding gaat het nog steeds goed. Ik merk wel dat ik suiker ga missen in de vorm van snoep of chocolade en natuurlijk ook jam. Ik probeer zoveelmogelijk geen toegevoegde suikers te eten. Bianca of ik maken alles vers en niks
meer uit potjes. Denk nu zelf dat mijn lichaam aan het afkicken is van de suiker. Ik pak niks biologische want ik geloof zelf dat je op deze wereld die we met zijn alle al zo vervuild hebben niet meer echt biologisch kan telen. Om een voorbeeld te geven in gewoon kraanwater zitten al micro sporen van soms wel 100 verschillende medicatie soorten. En dan hebben we het nog niet gehad over de grond vervuiling die we met zijn alle veroorzaken. Wat ik nu wel heb gevonden is een boerenbedrijf wat geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt en daar kan je ook nog echte scharrelkippen kopen. En ik kan je wel vertellen ivm met de kip het is een wereld van verschil met die van de supermarkt. Tijdens de bereiding krimpen ze niet of nauwelijks en ik vind het ook wel een prettig gevoel dat ze nog een behoorlijk leven hebben gehad en de smaak is zo anders.

Deze week met sporten erg veel afgezien heb er zelf weer een schepje bovenop gedaan. en Eric van EDJ sports stimuleerde dit ook. Voor de laatste keer samen met de complete groep van de 90 dagen challenge getraind . en zowel dinsdag als woensdag. En dat was echt afzien. Kon wel gelijk mijn horloge uitproberen hier had ik jullie als iets over verteld in mijn vorige blog. Nu hij werkt perfect even zitten klote met de instellingen maar nu gaat het goed. Op het werk kan ik hem niet dragen ivm de hygiëne en eigen veiligheid. Dit vond ik erg jammer in het begin maar ben er nu achter gekomen als ik hem in mijn broekzak stopt werkt hij ook perfect hij meet dan wel geen hartslag maar verder werkt hij perfect. Ik had op een drukke nachtdienst 7,4 km gelopen. Eigenlijk is het beroep verpleegkundige een sportieve baan. ;0).

Morgen weer een training met Eric de Jong van EDJ Sports ik sta vrijdag dan om 8 uur weer op het voetbalveld de contreie in Oosterhout. En ohhhh wat een training was dat ik heb anderhalf uur getraind en ben 874 calorieën kwijt geraakt deze training. Ik heb mijn eigen training gedaan en ik heb met de persoon die na me kwam ook nog mee gedaan.

Ik heb een grap bedacht om Eric eens goed voor de gek te houden. ik heb mijn loodgordel opgezocht ivm het duiken wat ik doe. Deze doe ik morgen om en dat verschil is ongeveer 8 kg. Daarom stuur ik mijn blog vrijdag pas op als ik thuis ben. Wat wel gebeurd denk ik dat hij de grap goed ontvangt maar ik denk zelf dat hij me wel terug pakt bij de training dan. Ofwel 3 dagen niet kunnen lopen en zitten. Nu de reactie was geweldig hij kon zijn ogen niet geloven. Hij begon gelijk dat de weegschaal niet goed meer is en dat die uit het raam moest. Ik heb er totaal 4 keer opnieuw op moeten gaan staan. En kon toen het niet meer houden en heb het hem verteld. Nu je had ze gezicht moeten zien. Het was echt geweldig. En zoals ik jullie al vertelde duurde de training nu 90 min in plaats van 45. En heb volgens mijn horloge 874 calorieën verbrand.

Als je nog niet weet wat je wil eten en je wil het toch verantwoord doen dan heb ik voor jullie een compleet menu voor kerst deze is ongeveer 650 kcal per persoon en het complete menu is voor 4 personen.

Voorgerecht: Carpaccio van tonijn

ingrediënten

  • 300 gram rauwe tonijn in dunne plakjes
  • 2 eetlepels met sesam ingelegde gember (kan je kant en klaar kopen)
  • 75 gram rucola of eventueel andere sla soorten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Pijnboompitjes

Bereiden

Verdeel over de 4 borden de tonijn. Meng de sojasaus en sesam door elkaar heen. Verdeel deze over de tonijn en laat lekker intrekken in de koelkast ongeveer 2 uurtjes.. Verdeel de rucola of andere sla soorten over de tonijn heen samen met de sliertjes gember.

Hoofdgerecht: Kip uit de oven

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilets in 4 stuks
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (kan natuurlijk ook minder)
  • Rozemarijn na smaak
  • 400 gram aardappels (roseval)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Peper en zeezout (grof)
  • Als je het pittig wil hebben dan voeg je iets sambal toe.
  • Om meer smaak te krijgen kan je eventueel de kipfilet licht insmeren met mosterd.

Bereiden

Verdeel in 1 ovenschaal de kipfilets en in de ander de in stukjes gesneden aardappels. Verdeel de citroenschijfjes, knoflook, rozemarijn, peper en zout en olijfolie over de twee schalen. Zet ze in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden. Snijd de groentes in blokjes en voeg deze na 20 minuten toe aan de aardappels.

Dessert: warm fruit met slagroom of kwark

Ingrediënten

  • 1 mango (natuurlijk wel rijp )
  • 2 appel (ik zou hier geen zure appels pakken)
  • 2 bananen
  • 1eetlepel honing
  • 200 cc appelsap
  • Slagroomspuit of verse slagroom (1 toef per persoon)

Tip je kan de slagroom vervangen voor kwark die licht gezoet is met stevia. Of je kan de slagroom opkloppen en dan mengen door een deel van de kwark. (let dan wel op dat de slagroom niet te stijf is opgeklopt anders word het boter. )

Je kan natuurlijk alle soorten fruit gebruiken let wel op dat veel fruitsoorten meer suikers bevatten. Als je het goed bereid dan krijg je een klein karamel laagje over het fruit.

Bereiden

Snijd al het fruit in stukjes. Zet een pan op met een klein laagje appelsap en laat hierin het fruit zachtjes bakken. Voeg de rest van het sap en de lepel honing toe. Serveer het fruit warm met een toef slagroom. (let wel op het kan aanbranden dus je moet er even bijblijven voor het beste resultaat. ) probeer al het appelsap te laten verdampen en probeer het fruit heel te houden zodat het geen pap word.

Nu eet smakelijk.

Nu om ook een super slecht recept neer te zetten maar retelekker hier komt hij.

    Marsen laat deze smelten in een dubbele pan waarvan er een gevuld is met water en die staat op het vuur en de andere pan zet je er in met de Marsen. Dit heet ook wel au bain marie verwarmen.

    Als alles is gesmolten knijp je het blaadje gelatine uit en voeg je toe aan de Marsen. Dan even goed roeren daarna de amaretto toevoegen.

    Haal dan de pan uit de andere pan. En laat alles even staan om iets af te koelen. Als het ongeveer kamertemperatuur is voeg je de opgeklopte slagroom toe tijdens het roeren voeg je de Côte d'Or rasp toe. Als je het goed doet dan smelt deze niet meer. Nu snel alles uitscheppen en ongeveer 1 à 2 uur in de koelkast op laten stijven.

    Ik ga niet vertellen hoeveel calorieën het zijn maar geloof me het zijn er echt veel.

    Dit kan je ook maken van Bounty maar dan voeg je meer Côte d'Or toe die je mee laat smelten. En dan natuurlijk met Malibu in plaats van amaretto.

    Nu ik hoop niet dat Eric dit leest want dan kan ik weer een extra rondje voetbalveld.

    Nu nog een wijze spreuk al is deze wel erg lang.

    Als ik blijf kijken

    Zoals ik altijd heb gekeken

    Blijf ik denken

    Zoals ik altijd dacht

    Als ik blijf denken

    Zoals ik altijd heb gedacht

    Blijf ik geloven

    Zoals ik altijd heb geloofd.

    Als ik blijf geloven

    Zoals ik altijd heb geloofd

    Blijf ik doen

    Zoals ik altijd heb gedaan

    Als ik blijf doen

    Zoals ik altijd heb gedaan

    Blijft mij overkomen

    Wat mij altijd overkomt.

    Ik spreek jullie allemaal weer met mijn volgende blog.