Car-Free Challenge: Samen bewegen, CO2 besparen en bomen planten

25 mei 2023, 6:30 Nieuws
sdg lokaal
Verschillende lokale partijen in Oosterhout bundelen hun krachten om lokaal impact te maken met de lancering van de Car-Free Challenge.

Car-Free Challenge

De Car-Free Challenge, opgezet door Oosterhout SDG Lokaal, Tata Tubes en Fitcoins gaat van start op 1 juli en loopt tot 6 oktober, aan het begin van de Duurzaam Oosterhout Week. Het initiatief heeft als hoofddoel om de CO2-uitstoot te verminderen, de gezondheid te bevorderen en bewustwording te creëren over duurzaam vervoer in Oosterhout. Duncan Buisman, SDG impact coördinator: "Het is supergaaf om te zien dat verschillende partijen uit Oosterhout samen aan de slag gaan om lokaal impact te maken."

Punten sparen

Duncan: "Het is concreet gemaakt in de vorm van een challenge en daarmee stimuleren we mensen om te bewegen en CO2 te besparen. Wat het extra mooi maakt is dat ze de gespaarde punten dan ook nog eens kunnen inzetten voor het planten van bomen of een cadeaubon verdienen bij lokale winkeliers. We versterken dus ook nog eens de lokale economie. Echt een win-win-win situatie waar alle bedrijven uit Oosterhout aan mee zouden moeten doen."

Duurzame vervoersalternatieven

De Car-Free Challenge moedigt bedrijven aan om hun medewerkers te inspireren om de auto te laten staan en te kiezen voor duurzame vervoersalternatieven, zoals lopen, fietsen, het openbaar vervoer of carpoolen. Deelnemende medewerkers verdienen punten op basis van hun duurzame reizen, die ze kunnen inwisselen voor het planten van bomen of het ontvangen van cadeaubonnen van lokale winkels.

Kick-off bijeenkomst

Ook iets voor jouw bedrijf? Op 13 juni is er er vanaf 18.45 uur een kick-off bijeenkomst bij Easyflex. Tijdens deze bijeenkomst worden alle details van de actie gepresenteerd en kunnen geïnteresseerde bedrijven zich aanmelden om deel te nemen. Ook zal fit20 op deze avond meer vertellen hoe het ideaal van een fitte werkvloer weer binnen bereik komt.Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie of om je direct aan te melden.