De elektrische deelscooters van GO Sharing verdwijnen uit Oosterhout

nov 05 2022, 6:15 Nieuws
go sharing elektrische deelscooters
GO Sharing gaat een stapje terug doen en zich terugtrekken uit 32 van de 45 steden waar ze nu zitten, waaronder Oosterhout.

GO Sharing

In juli 2020 maakte Oosterhout kennis met een nieuw fenomeen in de stad: de elektrische deelscooter. Er kwamen overal in de stad groene scooters van GO Sharing te staan om makkelijk en duurzaam te reizen. De scooters kunnen binnen het servicegebied in Oosterhout worden gehuurd en na de rit weer worden geparkeerd. En dat zorgde ook vaak voor ergernis, want deze scooters konden werkelijk overal worden geparkeerd, bijvoorbeeld ook midden op de stoep. Daarnaast zijn er diverse scooters slachtoffer geworden van vandalisme doordat ze in brand zijn gestoken of in het water zijn geëindigd.

Elektrische deelscooter

GO Sharing maakt op haar website bekend dat zij zich zal gaan terugtrekken uit 32 van de 45 steden waar zij nu actief zijn. Een aantal steden, waaronder Breda, blijft de groene scooters wel houden, maar in Oosterhout zullen ze binnenkort definitief tot het verleden behoren. GO Sharing geeft zelf aan dat het huidige economische klimaat er mede de oorzaak van is dat zij zich uit Oosterhout terug gaan trekken. Investeerders zijn terughoudend en de scooters worden nog te weinig gebruikt met het systeem rendabel te krijgen. Daarnaast is het lastig en duur om de wat meer afgelegen gebieden te servicen. Wanneer de deelscooters exact uit de stad verdwijnen is nog niet bekend.