Doet jouw werkgever al mee met de Car-Free Challenge 2024?

11 jul , 6:21 Nieuws
autosleutel
De Car-Free Challenge 2024 daagt bedrijven uit om CO2-uitstoot te verminderen, medewerkers te vitaliseren en lokaal impact te maken door duurzame vervoersopties te stimuleren.

Duurzame vervoersopties

Car-Free Challenge is een initiatief dat bedrijven en hun medewerkers uitdaagt om de auto te laten staan en te kiezen voor duurzamere vervoersopties zoals fietsen en lopen. Door deel te nemen aan deze challenge, dragen bedrijven niet alleen bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, maar bevorderen ze ook de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Bovendien versterken zij de betrokkenheid van hun team bij de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, en maken ze lokaal een positieve impact door bijvoorbeeld de bouw van bijenhotels te ondersteunen in Oosterhout.

Meer bewegen

De voordelen van deelname aan de Car-Free Challenge zijn talrijk. Ten eerste helpt het verlagen van de CO2-uitstoot om de luchtkwaliteit in Oosterhout te verbeteren, wat essentieel is voor een gezondere leefomgeving. Daarnaast zorgt het stimuleren van fietsen en lopen ervoor dat medewerkers meer bewegen, wat hun algehele gezondheid ten goede komt. Dit leidt tot vitalere en productievere medewerkers. Ook versterkt deelname de band tussen medewerkers en het bedrijf door een gezamenlijke inspanning voor duurzaamheid en lokale betrokkenheid.

Fitcoins

Deelnemen aan de Car-Free Challenge is eenvoudig. Bedrijven betalen een vast bedrag van €22,50 per medewerker. Medewerkers installeren de Fitcoins-app op hun telefoon om hun wandel- en fietskilometers bij te houden. Voor elke kilometer sparen ze punten die ingewisseld kunnen worden voor cadeaubonnen van lokale winkeliers of voor de bouw van bijenhotels. De challenge loopt van 26 augustus tot 15 november en begint met een kick-off event op 20 augustus. Het bedrijf met de grootste impact krijgt de eer om te bepalen waar de bijenhotels worden geplaatst en ontvangt een speciaal erkenningsbordje. Klik voor meer informatie op de onderstaande link.