Festival voor jonge vluchtelingen in het FloraliaPark

18 jul 2023, 6:32 Nieuws
p4p
Stichting People for People organiseert op 18 juli het Rolling Aid Event voor jonge vluchtelingen in het FloraliaPark.

Rolling Aid Event

Het Gr8-Hotel aan de Beneluxweg biedt tijdelijke opvang aan 60 alleenstaande minderjarige vluchtelingen tussen de 15 en 18 jaar. Ook verblijven er tijdelijk 78 jongeren in een vleugel van de Bredase Koepelgevangenis, samen met Oekraïense vluchtelingen. Ze komen hoofdzakelijk uit Arabische en Oost-Afrikaanse landen. Hoewel het aanvankelijk de bedoeling was dat ze in deze noodopvang locaties slechts voor een zeer korte tijd zouden verblijven, wonen ze er nu bijna een jaar. Deze locaties bevinden zich slechts 8 kilometer van elkaar verwijderd, en veel van de jongeren gaan samen naar school.

Kennismaking

Stichting People for People organiseert op 18 juli een Rolling Aid Event in het FloraliaPark aan de Beneluxweg voor deze jongeren. Het park biedt talloze mogelijkheden, en we willen de jongeren laten kennismaken met de faciliteiten en activiteiten die het park te bieden heeft. Gedurende de dag zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden door lokale sportclubs en verenigingen zoals korfbalvereniging De Voltreffers, VVO-voetbalvereniging, beeldend kunstenaar Paul van Osch van H19, centrum voor de kunsten en Aniek van Eigenwijzer Dans Akademie.

Stabiliteit en veiligheid

Stichting People for People is een organisatie die zich inzet voor mensen die op zoek zijn naar veiligheid en stabiliteit in Nederland. Zij streven ernaar om op alle mogelijke manieren ondersteuning te bieden, ongeacht hun achtergrond. Door middel van noodhulp en zogenaamde Rolling Aid Events willen ze bijdragen aan betere en humane leefomstandigheden. De focus van People for People ligt op wat verbindt en niet op wat verdeelt. Zij onthouden zich van oordelen en zetten concrete acties in die direct hulp bieden. Klik voor meer informatie over Stichting People for People en het Rolling Aid Event op de onderstaande link.