Gemeente gaat bomen en beplantingen in de Jan Steenlaan vervangen

01 dec 2022, 6:41 Nieuws
jan steenlaan
Een groot aantal bomen in de Jan Steenlaan in de wijk Dommelbergen is aan het eind van hun levensduur en zorgen voor veel wortelopdruk. Daarom gaat de gemeente deze kappen en nieuwe bomen en heesters aanplanten.

Biodiversiteit

Bij de nieuwe inrichting worden er verschillende soorten bomen en heesters aangeplant. Er is gekozen voor verschillende soorten bomen en heesters om de biodiversiteit te verhogen. De gemeente gaat een Veldedoorn, Zilverlinde, Zuilvormige Tulpenboon, Zuiliep, Amberboom, Zuilvormige Chinese Vernisboom en Sierkers aanplanten. Deze worden allemaal verschillende van hoogte en kroondiameter.

Nieuwe heesters

De nieuwe heesterbeplanting bestaat uit verschillende soorten: Blauwbaard, Bruidsbloem, Laurierkers, Spierstruik en Schijnhazelaar. Hierbij zijn soorten uitgekozen, die maken dat er het gehele jaar iets in bloei staat. Zie voor de afbeeldingen van de bomen het ontwerp dat bij deze brief is bijgevoegd. Het werk moet nog worden uitgezet bij een aannemer, maar de gemeente gaat de werkzaamheden in 2023 uitvoeren.