Gemeente gaat riool Jan Steenlaan vervangen en de weg versmallen

mei 31 , 6:41 Nieuws
werkzaamheden
De gemeente gaat in de Jan Steenlaan het riool vanaf huisnummer 53 tot in de kruising met de Jeroen Boschstraat vervangen.

Jan Steenlaan

Ook de huisaansluitingen worden dan vernieuwd vanaf het hoofdriool tot aan de erfgrens. Verder gaat de gemeente tussen huisnummer 57 en het bochtje bij de uitrit van het Hobbemaplantsoen een wegversmalling aan te leggen. Dit met het doel de rijsnelheid te verlagen. De uitvoering van de werkzaamheden is pas gepland in de loop van 2024 of begin 2025. De gemeente wil dit echter tijdig laten weten, zodat bewoners hier nog een mening over kunnen geven. De direct omwonenden zijn met een brief op de hoogte gesteld.

Vervangen riool

Het gemengde riool in dit deel van de Jan Steenlaan (en de Jeroen Boschstraat) is ruim 40 jaar oud. Uit inspecties is gebleken dat het riool op meerdere plaatsen beschadigd is. Het betonriool wordt vervangen door PVC-buizen. De huisaansluitingen worden in het openbaar gebied, tot aan de erfgrens, dan ook meteen vervangen.

Wegversmalling

De wegversmalling komt voort vanuit klachten die de gemeente in het verleden heeft ontvangen over de rijsnelheid in de straat. De enige plaats waar een wegversmalling op dit deel van de Jan Steenlaan ingepast kan worden is nabij de flauwe het bocht ter hoogte van nummer 57. Elders zou het ten koste gaan van openbare parkeergelegenheid of wordt de bereikbaarheid van opritten beperkt, wat de gemeente ongewenst vindt. De wegversmalling wordt uitgevoerd als groenvak. Daarin komt een kleine boom en lage beplanting vanwege uitzicht op tegemoetkomend verkeer. Dat wordt waarschijnlijk een sierkers. De huisvuil aanbiedplaats wordt een stukje opgeschoven richting de bocht.

Wat betekent dit?

De straat zal tijdens de uitvoering van de rioolwerkzaamheden naar verwachting circa een maand afgesloten worden. De uitritten van de aanliggende woningen zijn dan tijdelijk niet bereikbaar. Betreffende bewoners zullen hun auto(‘s) dan verder van de woning moeten parkeren. De kruising met de Jeroen Boschstraat is eveneens niet bereikbaar. Bewoners van de Jan Steenlaan en de Jeroen Boschstraat ontvangen enkele weken voorafgaand aan de werkzaamheden een brief met meer informatie over de uitvoering.