Gemeentebelangen stelt schriftelijke vragen over gedumpt afval

17 aug 2020, 6:30 Nieuws
rommel afval2
Bianca Buinsters-van Bragt stelt namens Gemeentebelangen schriftelijke vragen aan het College van B&W over gedumpt afval in de wijken.

Gedumpt afval

Stoelen, bankstellen, etenswaren en ander gedumpt afval. Maar ook de oranje plastic zakken die veel te vroeg aan de lantaarnpalen worden gehangen of aan de straat worden gezet. Het is een doorn in het oog van veel inwoners. Bianca Buinsters-van Bragt van Gemeentebelangen: "We te horen krijgen dat als er afval buiten gezet wordt of de oranje zak te vroeg buiten gehangen wordt, inwoners spullen erbij zetten/leggen, omdat de gemeente de spullen, oranje zakken, toch ophaalt als er een melding gemaakt wordt middels de gemeente app. Inwoners gaan daardoor zelf niet met hun spullen naar de milieustraat en de afvalkalender wordt niet meer in de gaten gehouden voor de oranje zakken. Op een gegeven moment is het einde zoek!"

Rommelig straatbeeld

"Oosterhout krijgt een rommelig straatbeeld en verloedering van de wijken ligt op de loer. Daarnaast vervuilt het gedumpte afval het milieu en kunnen inwoners met een rolstoel, rollator of kinderwagen niet normaal over het trottoir lopen vanwege het geplaatste afval", zo stelt Gemeentebelangen. "Ook bestaat de kans op overlast door ongedierte die de zakken aanvreten, waardoor het afvalprobleem alleen maar erger wordt." Gemeentebelangen vraagt daarom aan het College of zij kunnen onderzoeken en nadenken om op korte termijn tot een oplossing te komen voor dit groeiende probleem. Daarnaast wil de partij weten of er mogelijk strenger gehandhaafd kan worden en of het college een andere manier ziet om het gedrag van inwoners te veranderen. Het College van B&W zal schriftelijk op deze vragen reageren.