Gezinnen JeugdOntbijt ontvangen goedgevulde Zomerbox als extraatje

01 jul , 6:46 Nieuws
zomerbox2
Afgelopen zaterdag werden 100 Oosterhoutse gezinnen, die wekelijks een ontbijtpakket ontvangen via de Stichting Jeugd Ontbijt Oosterhout, verrast met een extra pakket: een leuke zomerbox.

Zomerboxen

Deze zomerboxen werden mogelijk gemaakt door de Lions Oosterhout Centrum. Op 21 juni organiseerden zij een voetbalevent bij La Cantina tijdens de EK-wedstrijd Nederland-Frankrijk. Met de opbrengst van de kaartverkoop, een percentage van de baromzet en sponsoring door verschillende bedrijven, werd een mooie zomerbox samengesteld. Deze boxen bevatten onder andere vrijkaartjes voor zwembad de Warande, een strippenkaart voor ijsjes bij ViaVia, leuke spelletjes, knutselspullen en een T-shirt met een opdruk ontworpen door Eus Roovers.



Lion Clubs

Vrijdagavond werden de pakketten ingepakt door de Lions Oosterhout Centrum. Dankzij de samenwerking met Lions Ter Aalst, een van de initiatiefnemers van Stichting JeugdOntbijt, konden de pakketten zaterdagochtend samen met de vrijwilligers van Stichting JeugdOntbijt Oosterhout bezorgd worden. Deze samenwerking tussen de twee Lionsclubs leidde tot mooie resultaten: aan de deur werden veel blije gezichten gezien en achteraf kwamen er hartverwarmende bedankjes binnen.

JeugdOntbijt Oosterhout

Stichting JeugdOntbijt Oosterhout voorziet iedere zaterdag bijna 200 Oosterhoutse kinderen van een ontbijtpakket. Deze kinderen krijgen een gratis, gezond en voedzaam ontbijt, omdat hun ouders hier gezien de kosten zelf niet in kunnen voorzien. Iedere zaterdag gaan vrijwilligers op pad om de ontbijtpakketten te bezorgen, waarmee de gezinnen ongeveer zeven keer kunnen ontbijten. Naast brood, beleg en melk zit er ook geregeld iets extra's in de pakketten, zoals crackers, cornflakes of fruit, omdat afwisseling ook belangrijk is. De ontbijtpakketten worden gratis en anoniem aan huis bezorgd. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.