Gezocht: Verhalen over De Volt aan de Bredaseweg

09 aug , 6:41 Nieuws
volt
Hoe was het om te werken bij Atelier Volt aan de Bredaseweg? Wie kan daarover iets vertellen?

De Volt

Stichting Waardemakers is op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan hun tijd bij De Volt. Ze willen graag horen hoe het was om daar te werken: hoe verliep een werkdag, hoe zag het terrein eruit, wat waren de mooie en minder mooie kanten van het werk? Ze zijn op zoek naar verhalen en anekdotes, maar ook naar oude foto’s, objecten en souvenirs uit die tijd, zoals werkkleding of voorwerpen van het terrein en de gebouwen.

Onderdeel van Philips

In 1951 openden de ateliers van Volt aan de Bredaseweg. Volt was onderdeel van Philips en produceerde onderdelen voor Philips-producten, wat voor veel werkgelegenheid zorgde in Oosterhout, vooral voor vrouwen. Hoewel Volt nu alleen nog voortleeft in de archieven en herinneringen, gaat het terrein in de toekomst veranderen in het Voltkwartier, waar wonen, werken, zorg en recreatie samenkomen.

Kun jij helpen?

Ben jij of ken jij iemand met verhalen, foto’s of objecten uit die tijd? Het hoeft niets bijzonders te zijn; St. Waardemakers is nieuwsgierig naar alles! Wil jij ze helpen die tijd te herbeleven? Stuur ons dan een berichtje via [email protected] en ze komen graag bij je langs!