Gisteren storm Franklin, vandaag weer code geel voor zware windstoten

21 feb 2022, 6:10 Nieuws
code geel
Nauwelijks bekomen van stormen Dudley en Eunice raasde gisterenavond storm Franklin over ons land. En er komt nog meer aan vandaag.

Klokken Antoniuskerk

Storm Franklin raasde zondagavond samen met een onweersbui zondagavond over Oosterhout. In de toren van de St. Antoniuskerk gingen spontaan de klokken luiden. Of dat kwam door de storm of het onweer is niet bekend. Storm Franklin bereikte rond 23.00 uur het hoogtepunt. Bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn zondagavond 75 meldingen van stormschade via 112 binnengekomen. Op ongeveer 25 van deze meldingen is de brandweer aan de slag gegaan. Voor zover bekend is de schade in onze regio beperkt gebleven tot materiële schade.

Weer code geel

Ook voor vandaag waarschuwt het KNMI met code geel voor zware windstoten. KNMI: "In de loop van de ochtend gaat het opnieuw hard waaien met overal zware windstoten van 75-90 km/uur, langs de kust rond 100 km/uur, vanuit west tot noordwest. Pas in de loop van middag en avond neemt de wind af. De windstoten kunnen overlast veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten." De code-geel waarschuwing geldt voor het hele land tussen 10.00 uur vanmorgen en 18.00 uur vanavond. Afgelopen weekend was er ook al overlast door stormen Eunice en Franklin.