GMR Delta-onderwijs luidt noodklok over kwaliteit Oosterhoutse schoolgebouwen

05 sep , 6:43 Nieuws
delta
De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van Delta-onderwijs heeft alarm geslagen over de verslechterende staat van de schoolgebouwen in Oosterhout.

Verouderde schoolgebouwen

Op 11 juni 2024 diende het bestuur van Delta-onderwijs een motie van treurnis in, als reactie op de aanzienlijke bezuinigingen die het college van B&W heeft voorgesteld. Deze bezuinigingen, onderdeel van het Integraal Huisvestingsplan (IHP), dreigen een negatieve invloed te hebben op het onderwijs. De gevolgen zouden verouderde faciliteiten, slechte klimaatbeheersing, grotere klassen en een verminderd onderwijsaanbod zijn, wat de kwaliteit van het onderwijs ernstig kan ondermijnen.

Goed onderwijs

In reactie op deze dreigende situatie heeft de GMR actie ondernomen. Ze hebben een petitie gelanceerd om de gemeenteraad te laten zien dat de inwoners van Oosterhout zich sterk maken voor goed onderwijs en fatsoenlijke schoolgebouwen. De GMR benadrukt dat kwalitatief onderwijs niet mogelijk is zonder een goede leeromgeving, en roept daarom alle inwoners van de gemeente op om de petitie te ondertekenen. De oproep is gericht aan iedereen die het belang van goed onderwijs en een veilige en comfortabele werkplek voor medewerkers onderschrijft.

Teken de petitie

De petitie kan worden ondertekend via de link onderaan dit artikel. Doe dat snel, want de petitie staat open tot vrijdag 13 september 2024. De GMR benadrukt dat elke handtekening telt en een belangrijke bijdrage kan leveren aan het behoud van kwalitatief onderwijs in Oosterhout. Door massale steun te betuigen, hoopt de GMR het college van B&W te overtuigen om de voorgestelde bezuinigingen te heroverwegen en te investeren in de toekomst van het onderwijs.