Graceland bij je thuis in Oosterhout

19 sep , 15:07 Nieuws
graceland oosterhout
 Tijdens Graceland Bij Je Thuis stellen Gracelanders hun huis beschikbaar voor huiskamerconcerten, lezingen, boekbesprekingen, een wijnproeverij en voor iedereen die deze wil bezoeken. Één avond was na opening van de kaartverkoop meteen uitverkocht.
Graceland Bij Je Thuis is gegroeid van 10 naar 16 locaties waaronder in ons Oosterhout.

Unieke beleving

“Ik vind het echt heel bijzonder: mensen door heel Nederland die hun thuis openstellen voor iedereen die wil genieten van muziek of zich op andere wijze wil laten inspireren” zegt directeur van Graceland Festival Gerda van Veen. “Vanuit de bezoekers van Graceland Festival kwam de behoefte om elkaar vaker te ontmoeten dan slechts één keer per jaar; niet verwonderlijk in een tijd van individualisering en polarisatie. Met Graceland Bij Je Thuis geven we daar vorm aan.”

Programma

Er zijn vijf programma's te bezoeken tijdens Graceland Bij Je Thuis. Er zijn huiskamerconcerten van The Bowery. Duurzaamheidsexperts van de Protestantse Kerk In Nederland Lydia van Maurik en Iris Veerbeek verzorgen een avond die draait om het herstellen van de verbinding met de wereld om ons heen en hoe we vanuit die verbinding duurzaamheid anders aan kunnen pakken. Theoloog en biologische boer Elsa Eikema vertelt over brood, wijn en het ritueel van het avondmaal. Er is een boekbespreking verzorgd door Boekhandel Riemer over Naakte Spiritualiteit van Brian Mclaren en een avond Graceland In The Round geleid door Rokus Maasland (The Bowery), waarbij vier singer/songwriters hun liedjes en de verhalen erachter ten gehore brengen.

Deelnemende locaties

Graceland Bij Je Thuis vindt plaats in Brummen, Putten, Rotterdam (uitverkocht), Harmelen, Hoofddorp, Nieuwegein, Sliedrecht, Zalk, Elst, Hoevelaken, Leeuwarden, Beemte Broekland, Den Haag, Zaandam, Oosterhout (NB) en Groningen.
Meer weten? Ga naar de website van Graceland Festival.