H3H Biënnale sluit af met ruim 20.500 bezoekers

17 jul 2023, 6:26 Nieuws
h3h biennale 2023
In zes weken tijd ontving de derde editie van de H3H Biënnale ruim 20.500 bezoekers, 2.000 minder dan in 2021.

H3H Biënnale

De kloosters van de Heilige Driehoek vormden van 3 juni t/m 16 juli het bijzondere toneel voor een hedendaagse kunstbiënnale van internationale allure. In zes weken tijd ontving de derde editie van de h3h biënnale ruim 20.500 bezoekers. De tweede editie van de biënnale in 2021 trok 22.500 bezoekers. Voor wie de H3H Biënnale heeft gemist of er nog geen genoeg van heeft, kan terecht op het Youtube-kanaal van de biënnale met daarop interviews met de deelnemende kunstenaars en 'making of films'.

Deelnemende kunstenaars

Op uitnodiging van de curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans toonden 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland nieuwe en bestaande werken, geïnspireerd door de unieke locatie en de rijke historische en spirituele tradities: Ghada Amer, Maarten Baas, David Bade, Marwan Bassiouni, David Claerbout, Delphine Courtillot, Anne Geene, Lisette de Greeuw, Loek Grootjans, Elise ’t Hart, Frank Havermans, Laura Henno, Ann Veronica Janssens, Folkert de Jong, Alicja Kwade, Rudy Luijters, Rick van Meel, Romee van Oers, Paulien Oltheten, Kathrin Schlegel, Fiona Tan, Fran Van Coppenolle, Ine Vermee, Wessel Verrijt en Dré Wapenaar. Daarnaast was er ook werk te zien van de overleden kunstenaars Piet den Blanken en JCJ Vanderheyden.

Volgende editie

De komende weken zal er een evaluatie plaatsvinden en worden gesprekken gevoerd over een volgende editie van de H3H Biënnale in 2025. Hierover zal in het najaar van 2023 meer bekend worden gemaakt en dat lees je natuurlijk ook weer op Oosterhout Nieuws.