Halloweenfeest met Spookjesjacht en griezelige gezelligheid

26 okt , 6:47 Nieuws
halloween arkendonk 2024
Oosterhout Nieuws
Vrijdagavond luidde Arkendonk de Halloweenperiode in met een speurtocht door het winkelcentrum en een griezelige spooktuin bij het activiteitencentrum.

Halloween

Halloween is een feest dat jaarlijks op 31 oktober wordt gevierd en steeds populairder wordt in Nederland. De traditie, die zijn oorsprong vindt in oude Keltische rituelen, draait om het eren van de doden en het afweren van boze geesten. Tegenwoordig staat Halloween vooral in het teken van verkleedpartijen, pompoenen, en alles wat griezelig is. Kinderen gaan langs de deuren om snoep op te halen, terwijl steeds meer mensen hun huizen versieren met spinnenwebben, skeletten en enge maskers.

Arkendonk

Ook in Oosterhout worden er ieder jaar weer meer Halloween-evenementen georganiseerd, zoals spookhuizen, speurtochten, en kostuumfeesten. Zo speurden honderden kinderen vrijdagavond naar spookjes in Winkelcentrum Arkendonk. Nadat ze de spookjes op de ruiten van de winkeliers hadden geteld of een woord hadden gevormd met de letters, konden ze een deelnamekaart inleveren. En dan was het duimen en hopen dat jouw naar werd geroepen bij de loting om 19.30 uur. Er werden namelijk een Berg Skelter en een PlayStation 5 verloot onder de goede antwoorden. Ondertussen was er ook veel werk verricht in de tuin van het activiteitencentrum. Het was volop versierd en er werd warme chocomel geschonken.

Nog volop activiteiten

Ook de komende dagen kun je in Oosterhout nog volop griezelen. Zo kun je bijvoorbeeld vanavond naar het de Haunted Tour in het Floraliapark (zie onderstaande link) en het Griezelbos in de Vogeltjesbuurt, op 31 oktober naar de Griezeltocht bij het MEK aan de Veerseweg en volgende week zaterdag naar de Horrorhaven in de wijk Houthaven. Op de Facebookpagina Halloween in Oosterhout heeft Karin Dinger alle activiteiten verzameld en kun je alle informatie vinden.