Help jij een handje mee in de strijd tegen stille armoede?

21 okt , 6:42 Nieuws
goederenbank voedselbank de baronie
Goederenbank de Baronie
Goederenbank De Baronie zoekt vrijwilligers die willen helpen tijdens de jaarlijkse winkelactie op 21, 22 en 23 november,

Boodschap voor een ander

Goederenbank De Baronie organiseert opnieuw de jaarlijkse winkelactie op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november, waarbij een groot team van vrijwilligers zich inzet om producten in te zamelen voor de Voedselbank Regio Oosterhout. Deze actie is inmiddels een vertrouwd initiatief, waarbij jaarlijks zo'n 200 extra vrijwilligers zich bij het vaste team voegen om in verschillende supermarkten te helpen. Deze vrijwilligers begeleiden de actie en enthousiasmeren het winkelend publiek om iets extra’s te kopen en te doneren aan de voedselbank. De producten worden vervolgens gedurende het jaar uitgedeeld aan mensen die tijdelijk in financiële nood verkeren.

Strijd tegen stille armoede

De Goederenbank is bijzonder dankbaar voor de steun van de deelnemende supermarkten en de enthousiaste reacties van de vrijwilligers. “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen zich inzetten om stille armoede te bestrijden,” zegt Jan Kooijman van Voedselbank regio Oosterhout. “Met deze actie helpen we mensen die, door verschillende omstandigheden, moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het doneren van droge, houdbare producten zoals pasta, rijst, koffie, thee, schoonmaakmiddelen en toiletartikelen maakt echt een verschil.”

Doe mee en help!

Wil jij ook je steentje bijdragen? Goederenbank De Baronie zoekt nog vrijwilligers om te helpen op donderdag, vrijdag of zaterdag tijdens de winkelactie. Of je nu een dagdeel kunt helpen of meer, elke bijdrage is welkom. Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met coördinator Annita via telefoonnummer 06 4358 6984 of een e-mail sturen naar [email protected]. Samen maken we lawaai tegen stille armoede! KLIK HIER voor meer informatie over over Voedselbank regio Oosterhout, en KLIK HIER voor meer informatie over Goederenbank de Baronie.