IJs van ViaVia krijgt hoogste beoordeling in Brabant

11 aug 2023, 6:48 Nieuws
viavia
Nergens in Nederland worden ijssalons beter beoordeeld dan in Brabant. ViaVia krijgt in 741 reviews zelfs 4,7 sterren!

Beste IJssalons

De zomer is in volle gang. Geniet jij af en toe van een lekker schepijsje om af te koelen? In Brabant heb je geluk: nergens worden ijssalons namelijk zo goed beoordeeld als in deze provincie, zo blijkt uit onderzoek van beslist.nl. Brabantse ijssalons worden op Google Maps gemiddeld beoordeeld met 4,3 sterren. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van 4,05 sterren.

IJssalon ViaVia

In Oosterhout kun je bij IJssalon ViaVia op de Markt schepijs kopen met de hoogste beoordeling in Brabant. Met 4,7 sterren staat ViaVia (741 reviews) overigens wel gelijk met IJssalon Bacio in Asten (599 reviews) en De Smaak! in Eersel (825 reviews). Je staat in onze provincie trouwens wel iets langer in de rij dan elders in het land. In Brabant zijn namelijk relatief weinig ijssalons te vinden: 5 per 100.000 inwoners, terwijl dat landelijk 5,2 ijssalons per 100.000 inwoners is.

Klassiekers zijn favoriet

In ons kikkerland worden veel unieke ijssmaken verkocht: van "matcha 5-kruiden", "knoflook" en "bier" tot "gember-jalapeño" en "vlierbes en rabarber" (ijs van de maand augustus bij ViaVia). Toch zijn de klassiekers nog steeds favoriet. Gemiddeld heeft een ijssalon 16 verschillende smaken in de vitrine. De top 10 meest gegeten smaken zijn aardbei, vanille, chocolade, stracciatella, banaan, pistache, hazelnoot, citroen, malaga en mango.