ING Bank sluit kantoor aan het Arendsplein

23 jun 2021, 6:55 Nieuws
ing bank arendsplein
Het kantoor van de ING Bank aan het Arendsplein sluit definitief per 24 juni om 16.00 uur. Vanaf vrijdag opent een ING servicepunt in The Read Shop aan de Kerkstraat 7.

Bankenplein

Ooit was het Arendsplein het bankenplein van Oosterhout. Met filialen van de Rabobank, ABN-Amro Bank en de ING-Bank. Nadat jaren geleden de Rabo en ABN-Amro hun filialen op het Arendsplein al hadden gesloten, zal ook de ING-bank de deuren van haar kantoor op het Arendsplein op 24 juni om 16.00 uur definitief sluiten. De vestiging in Oosterhout is een van de 69 kantoren die ING in ons land sluit omdat er steeds minder toeloop is.

Steeds meer via internet

Volgens een woordvoerder van ING is het een landelijke trend dat steeds minder klanten de kleinere kantoren bezoeken. “Veel bankzaken worden afgehandeld via internet en voor vragen maakt men ook steeds vaker gebruik van de digitale helpdesk. Dat heeft natuurlijk invloed op het bestaansrecht van de kleinere kantoren.” Klanten kunnen voor dagelijkse bankzaken vanaf vrijdag terecht bij het ING-Servicepunt in The Read Shop aan de Kerkstraat. Voor alle overige bankzaken verwijst ING de klanten door naar het kantoor aan de Markendaalseweg in Breda.