Judogoud voor Patrick Pannekoek bij kampioenschappen Denemarken

nov 30 2021, 6:34 Nieuws
patrick pannekoek
Afgelopen zaterdag won Patrick Pannekoek van Bliemer Arashi Sport een gouden medaille tijdens judokampioenschappen in Denemarken.

Deens kampioenschappen

Afgelopen weekend vonden de Deense nationale judokampioenschappen plaats. Patrick Pannekoek van de Oosterhoutse judovereniging Bliemer Arashi Sport studeert tijdelijk aan de Universiteit van Kopenhagen. Omdat hij ook traint bij de lokale Lungby Judo & Jujutsu Klub vlakbij de campus van Kopenhagen mocht hij ook deelnemen aan deze wedstrijd. Patrick heeft al enkele nationale medailles in Nederland behaald, maar nooit het goud.

Goud voor Patrick

In de voorronden van de +100 kg werd gewonnen met Ippon op de wijze waar Patrick goed in is. Voelen, spierballen erin en indraaien. Uiteindelijk kwam hij in de finale en had zijn tegenstander totaal niet opgelet, want op dezelfde manier werd de Deense titel onder 21 jaar binnengehaald. Met een heup/meerolworp scoorde hij wazari en op de grond werd uiteindelijk gewonnen met een houdgreep. ’s Avonds stonden de wedstrijden voor de senioren op programma, helaas verstoorde de eerste wedstrijd het eerder behaalde succes een stuk. De loting koppelde Pannekoek aan de latere kampioen, waar hij met een blessure moest opgeven.