KaaiHart haalt met Oosterhoutse Borrelplanken 1350 euro op voor het MEK

05 jul 2022, 6:50 Nieuws
kaaihart mek
Ruim 200 Oosterhoutse borrelplanken verkocht stichting KaaiHart voor kinderboerderij MEK. De verkoop leverde maar liefst 1350 euro op.

Nieuw terras bij de Natuurspeeltuin

Kinderboerderij MEK opende eind mei een nieuwe natuurspeeltuin. Het naastgelegen terras vormt een ideale ontmoetingsplek voor (groot)ouders en kinderen, maar de stoelen en tafels zijn verouderd en kapot. Reden voor RegioBank om een crowdfundingcampagne te starten om geld in te zamelen voor nieuw terrasmeubilair. Stichting KaaiHart besloot in actie te komen om daarbij te helpen. “Onze missie is om zo veel mogelijk Oosterhouters blij te maken met de verkoop van zelfgemaakte blijmakertjes en de winst te schenken aan een lokaal goed doel”, vertelt Marjolein Gribling, samen met Soraya Hoeks-Smeets het gezicht achter KaaiHart. “We laten ons daarbij inspireren door wat er leeft en speelt in Oosterhout”, vult Soraya aan. “We zijn allebei moeder van drie kids. Toen we hoorden dat het MEK geld nodig heeft voor een nieuw terras en dat we via crowdfunding zouden kunnen helpen, besloten we ons daar hard voor te maken.”

Eerst eten

De dames van KaaiHart ontwierpen een unieke borrelplank met daarop een aantal Oosterhoutse landmarks, waaronder de Sint-Jan, de Slotbosse Toren en de bromtol, en de Oosterhoutse slogan ‘Eerst eten’. Voor geen tientje was deze unieke plank te bestellen. “Het was meteen een groot succes”, vertelt Marjolein. “Binnen een paar dagen hadden we al meer dan 170 borrelplanken verkocht. Daar hadden we niet op durven hopen.” Vanaf dat moment hebben Marjolein en Soraya elke vrije minuut benut om de planken te maken. “Eerst trekken we de tekening met carbonpapier over op de plank en daarna graveren we die in het hout met een brander. Per plank kost dat ongeveer tien tot vijftien minuten.”



Extra borrelplanken

Uiteindelijk zijn er meer dan tweehonderd borrelplanken besteld. Afgelopen zaterdag konden ze worden opgehaald bij het MEK. Soraya: “We hebben ook extra planken gemaakt voor de losse verkoop tijdens de ophaaldag, maar ook die waren binnen anderhalf uur uitverkocht.” Aan het eind van de dag kon KaaiHart een totaalbedrag van maar liefst 1350 euro symbolisch met een houten plank overhandigen aan het MEK. Daarmee is het doelbedrag van de crowdfundingcampagne gehaald, wat betekent dat het MEK de nieuwe stoelen en tafels kan aanschaffen. “Wij danken iedereen die een borrelplankje heeft gekocht, maar vooral Marjolein en Soraya die zich de afgelopen weken in het zweet hebben gewerkt om alle borrelplankjes af te krijgen”, aldus het MEK.

Ook een Oosterhoutse Borrelplank?

Het Oosterhoutse Borrelplankje blijft in het standaardassortiment van KaaiHart. “De opbrengst zal vanaf nu ten goede komen aan het voortbestaan van onze stichting, zodat we binnenkort weer een nieuwe actie kunnen beginnen voor een lokaal goed doel”, laat Soraya weten. De dames van KaaiHart hebben er na al die uren houtbranden dus nog niet genoeg van. “Al heb ik met die houtbrander wel mijn telefoonhoesje verbrand, is mijn wijsvinger gevoelloos geworden, en heeft Soraya geen vingerafdruk meer. Maar dit waanzinnige eindbedrag voor het MEK maakt alles goed!”