Kerstmannen rennen meer dan 10.000 euro bij elkaar

15 dec 2019, 6:57 Nieuws
santarun2019
Zaterdagmiddag trotseerden ongeveer 700 'kerstmannen en -vrouwen' de regen en de kou voor de jaarlijkse Santa Run door het centrum.

700 Kerstmannen

De 700 kerstmannen en -vrouwen trokken na het startschot van Burgemeester Mark Buijs door het Oosterhoutse stadscentrum. Het was inmiddels de zevende keer dat Rotary Oosterhout-Regio dit ludieke loopevenement organiseerde. Bij hun aanmelding konden de lopers aangeven voor welk goed doel ze wilden lopen. Er waren dit jaar maar liefst 9 goede doelen. De Wensboom, Zorglocatie De Riethorst, MHC De Warande, Voetbalclub TSC, Floralia Park, MEK, Running voor Cadasil, Maarten vd Weijden Foundation via het Sint Oelbertgymnasium en Inloophuis Poppy’s. Zij kregen allemaal een mooie cheque mee naar huis.

Nieuwe wensboom

Sinds gisteren staat de Wensboom ook weer voor enkele weken in winkelcentrum Arendshof. De Wensboom was een van de goede doelen tijdens de SantaRun en ook dit jaar kunnen mensen weer hun wens ophangen om iemand in het nieuwe jaar te verrassen, iets extra’s te bieden of te helpen. Gedurende 2020 zal Rotary Oosterhout Regio dan weer met de hulp van vele vrijwilligers een aantal wensen gaan vervullen.