Kletscafé: “Cultuur is een luxe en moet zichzelf maar bedruipen”

07 jul 2020, 6:35 Nieuws
theater de bussel
Zondag 19 juli vindt er weer een Kletscafé plaats. Het thema is: “Cultuur is een luxe, en moet zichzelf maar bedruipen”.

Grote zaal in plaats van Café Fwaajee

Op zondagmiddag 19 juli wordt er tussen 13.00 en 15.00 uur weer een Kletscafé georganiseerd in Theater de Bussel. Dit maal zal er vanwege de coronamaatregelen worden uitgeweken naar de Grote Zaal in plaats van het vertrouwde Café Fwaajee. Het thema van Kletscafé is dit keer “Cultuur is een luxe, en moet zichzelf maar bedruipen”.

"Cultuur is maar vrije tijd"

In het eerste uur komen onder andere de D66-statenleden Ine Meeuwis of Erik Logister aan het woord. Zij zitten niet in het dagelijks bestuur van de provincie Brabant met Forum Voor Democratie die van mening zijn dat cultuur maar vrije tijd is. Zij gaan in discussie over deze stelling met Jan Schippers, voorzitter van de openluchtspelgroep van het openluchttheater, Geert Kollau, kunstfotograaf en onder voorbehoud Charlotte Louwers, directeur van Theater de Bussel. Volgens Geert Kollau is het onzin dat cultuur moet worden gesubsidieerd, iedereen die een kwast kan hanteren krijgt subsidie, laten ze hun eigen broek maar ophouden! Ook het publiek doet mee en wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan de discussie. Theo van Drunen luister het geheel op en heeft speciaal voor dit onderwerp een lied geschreven.

Cultuur in de anderhalve-meter-samenleving

Na de pauze zijn Ernst-Jan van Langh, voorzitter van de O.C.S., Tante Betje, en de voorzitters van het Zoldertejater, de ORTS, het Parkfeest en de Pannenhoef te gast om te praten hoe zij de toekomst zien binnen de anderhalve-meter-samenleving. Aan het einde van het programma sluit columnist Ronald Vermeulen op zijn geheel eigen wijze Kletscafé af. Het geheel wordt gepresenteerd door Martine Huijbrechts, Marleen Helsloot en René van Bijnen. De entree voor het Kletscafé is gratis, wel is reserveren verplicht. Je kunt dit doen aan de balie van Theater de Bussel aan de Torenstraat of telefonisch op nummer 0162-428600. Let op! Online reserveren is niet mogelijk!