KNMI geeft code geel af voor plaatselijk dichte mist

30 nov 2022, 6:15 Nieuws
knmi geel mist 1
Het KNMI heeft voor woensdag 30 november tussen 5.00 en 10.00 uur code geel afgegeven voor plaatselijk dichte mist.

Code geel plaatselijk dichte mist

Het KNMI kondigt voor woensdag 30 november tussen 5.00 en 10.00 uur code geel af in Brabant plaatselijk dichte mist. KNMI: “Vannacht en in de ochtend is er plaatselijk dichte mist, die hinderlijk kan zijn voor het verkeer. Plaatselijk dichte mist met zichten van minder dan 200 meter. De mist lost pas in de loop van de ochtend op.”

Welke verlichting?

Het KNMI geeft aan dat de de dichte mist kans geeft voor vertragingen op de weg, in het openbaar vervoer en in het vliegverkeer. Verder wordt automobilisten aangeraden om langzamer te rijden en grotere afstand tot andere weggebruikers te houden. Schakel de juiste verlichting in: mistlampen voor (bij minder dan 200 meter zicht), ook mistlampen achter (bij minder dan 50 meter zicht). Kijk voor de meest actuele situatie op de onderstaande link.

Gisteren ook code geel

Gisteren gold voor een groot deel van Nederland ook al code geel vanwege mist. Aan het begin van de ochtend was bijna het hele land gehuld in dichte mist, die in het oosten van het land als eerste wegtrok. In Zeeland en Zuid-Holland werd code geel pas in de loop van de middag opgeheven. In de ochtendspits stond op het hoogtepunt ruim 700 kilometer file. De mist zorgde ook voor hinder op de luchthavens Schiphol en Eindhoven Airport.