Kraamverhuur voor rommelmarkt Koningsdag vandaag eindelijk van start

20 apr 2023, 6:48 Nieuws
koningsdag vrijmarkt
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar vanmorgen om 10.00 uur gaat de kraamverhuur voor Koningsdag eindelijk van start.

Koningsdag rommelmarkt

Het Oranje Comité Oosterhout laat via Facebook weten dat vanmorgen om 10.00 uur de kraamverhuur voor Koningsdag via de link onderaan dit artikel van start zal gaan. Het Oranje Comité heeft te kampen met een gebrek aan vrijwilligers waardoor de organisatie van Koningsdag dit jaar niet zo soepel verloopt. Dianne van het Oranje Comité liet eind maart al weten: "Het blijkt dat een en ander niet opgepakt is zoals het wel was beloofd. Wij van Oranje Comité proberen samen met Bruisende Binnenstad en de gemeente er toch nog een gezellige Koningsdag van te maken. Hetzij in een afgeslankte vorm."

Koppeling betalingssysteem

Het was de bedoeling om rond Pasen de site voor de kraamhuur en het daaraan gekoppelde betaalsysteem al online te hebben, maar dat bleek toch niet haalbaar. Via de Facebookpagina van het Oranje Comité werd iedereen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Er is met man en macht aan gewerkt om de site voor kraamverhuur vandaag dan toch eindelijk online te hebben. Vorig jaar kampte het Oranje Comité ook al met problemen met de site voor kraamverhuur. Ook toen was de koppeling met het betalingssysteem de boosdoener. Voor volgend jaar wordt gezocht naar een structurele oplossing voor dit probleem.

Kraamverhuur

Er zijn dit jaar tussen de 250 en 280 kramen beschikbaar. Er zijn alleen rommelmarkt spullen toegestaan en geen nieuwe. Daarnaast mag je geen eigengemaakte etenswaren verkopen en zijn handelaren niet toegestaan. De prijs voor de huur voor een hele kraam is 35 euro, voor een halve kraam 17,50 euro. De verhuur gebeurt op volgorde van binnenkomst. Het reserveren van een kraam in Slotpark-Oost kan vanaf 10.00 uur vanmorgen via de onderstaande link. Dit jaar is het niet mogelijk zelf een kleed, mat of een partytent te plaatsen in het gedeelte waar de kramen geplaatst staan. In Slotpark-West komen plaatsen voor een kleed of mat. Er is speciaal aan het einde van Slotpark-Oost, een veld ingeruimd voor verkoop zonder kraam, dus op bijvoorbeeld kleedjes. Dit is bij de ingang van het Park tegenover De Vrijheid en het Witte Huis.