KWF zoekt collectanten voor collecteweek in september

13 aug , 6:15 Nieuws
kwf collecte
KWF zoekt voor diverse wijken in Oosterhout, Oosteind, Den Hout en Dorst collectanten voor de collecteweek van 1 t/m 7 september 2024.

KWF Kankerbestrijding

Op dit moment leven er 850.000 Nederlanders met of na kanker. Dit onderstreept wederom het belang van het inzamelen van geld voor KWF. Ilse van den Dool van KWF Oosterhout legt uit: "Bijna iedereen komt in aanraking met deze ziekte, of je nu zelf getroffen wordt of iemand in je omgeving. De impact van kanker is enorm. Door geld in te zamelen, kunnen we echt een verschil maken." Dankzij de onderzoeken die KWF ondersteunt, worden behandelingen steeds effectiever. Waar nu gemiddeld 66% van de patiënten de eerste vijf jaar overleeft, was dit percentage bij de oprichting van KWF slechts 25%. "Het is mooi om daaraan bij te dragen," zegt Ilse.

Makkelijk doneren

Hoewel KWF dit jaar voor de 75e keer collecteert, is het proces in de loop der jaren moderner geworden. Sinds enkele jaren dragen alle collectanten een collectebord met een QR-code in plaats van een collectebus. “Dat is handig, want nu hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we aanbellen.” Doneren is eenvoudig, aldus Ilse: “Je scant met je smartphone de QR-code op het collectebord, past eventueel het bedrag aan, en betaalt veilig via iDEAL. Het is eenmalig en zonder verplichtingen.” Voor mensen zonder smartphone heeft elke collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich met onder andere het rekeningnummer van KWF, zodat een gift alsnog overgemaakt kan worden.

Collectanten gezocht

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding van 1 tot en met 7 september wordt er weer huis-aan-huis gecollecteerd. Wil je ook bijdragen aan het inzamelen van zoveel mogelijk geld, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Oosterhout zoekt nog collectanten. Meld je aan door te mailen naar [email protected] of via de onderstaande link. Heb je de collectant gemist? Doneer dan via kwf.nl/collecte.