Laatste sloopfase voormalig Arbeidsbureau Paterserf feestelijk gevierd

06 jul , 6:41 Nieuws
sloop uwv
Thuisvester.nl
Eerder deze week gaf wethouder Melsen het officiële sein voor de afronding van de sloop van het voormalige Arbeidsbureau aan het Paterserf.

27 appartementen

Wethouder Dees Melsen gaf eerder deze week het officiële sein voor de afronding van de sloop het voormalige Arbeidsbureau/UWV aan het Paterserf in de wijk Oosterheide. De wethouder nam de bezoekers mee in de historie van de wijk, waarin hij zelf is opgegroeid, om vervolgens met een kraan het eerste deel van de gevel te slopen en zo ruimte te maken voor een bloeiende toekomst. Dit symbolische moment werd gevierd als een mijlpaal in de ontwikkeling van een nieuw complex op deze locatie. De laatste sloopfase werd gevierd door het samenwerkingsverband van Ontwikkel Maatschappij Oosterhout (OMO), de gemeente Oosterhout en Thuisvester.

Blooming

Thuisvester gaat op deze plaats 27 appartementen realiseren, verdeeld in 12 tweekamerappartementen en 15 driekamerappartementen. Op deze locatie zal 40% van de woningen binnen de sociale huur vallen. Het doel van dit project is helder: een diverse gemeenschap creëren waar mensen van verschillende leeftijden, huishoudens, en sociale inkomensgroepen samenleven. Deze diversiteit zal een sterke, veerkrachtige en verbonden buurt vormen. In juli zal het hele gebouw zijn neergehaald en bouwrijp worden gemaakt in de aanloop naar de start bouw. De bouw zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 starten, met de hoop om in 2025 samen de voltooiing en oplevering van dit project te vieren. Met dit project vergroot Thuisvester het woningaanbod in Oosterhout.