Leerlingen Curio Prinsentuin met petitie naar Tweede Kamer

21 dec 2022, 6:32 Nieuws
curio
Curio
Indy, Wessel en Line van Curio Prinsentuin hebben dinsdagmiddag de petitie ‘Houd Curio Prinsentuin Andel bereikbaar’ overhandigd aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. De petitie tegen het schrappen van de scholierenlijnen naar de vmbo-school in Andel is inmiddels bijna 3.000 keer ondertekend.

Schrappen buslijn

De provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer tussen 2025 – 2035. In het huidige ontwerpprogramma van eisen wordt een groot deel van de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel geschrapt. Met de petitie wil Curio prinsentuin Andel een duidelijke boodschap afgeven. ‘Onze school moet voor al onze (toekomstige) leerlingen bereikbaar blijven. Elke leerling moet kunnen kiezen voor de school die bij hem of haar past. Niet of een school wel of niet bereikbaar is.Zonder scholierenlijnen kan 75% van de leerlingen onze school niet meer veilig bereiken."

Tweede Kamercommissie

De Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat overlegt regelmatig met de minister en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Door het aanbieden van de petitie aan de Kamercommissie wil Curio prinsentuin Andel ook hen ervan overtuigen dat het schrappen van de scholierenlijnen naar Andel een heel slecht idee is. Organisaties als de VO-raad, ZLTO en gemeenten (waaronder de gemeente Altena) zijn die mening al toegedaan. Zij hebben de petitie ondertekend.

Keuze voor goed onderwijs

Lisa van Ginneken (D66), Mahir Alkaya (SP) en Caroline van der Plas (BBB) hebben de petitie namens de Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat in ontvangst genomen. Ze gingen kort in gesprek met Indy, Wessel en Line. Ze waren onder de indruk van hun verhalen en hun motivatie om de scholierenlijnen naar Andel te behouden. “De keuze voor goed onderwijs mag niet afhangen van openbaar vervoer”. Op 7 december hebben leerlingen van Curio Prinsentuin de petitie al aangeboden aan gedeputeerde Suzanne Otters.

Hoe verder?

Curio onderneemt alle nodige acties om de provincie af te laten zien van het huidige ontwerpprogramma van eisen. De onderwijsorganisatie heeft haar zienswijze inmiddels ingediend bij de provincie. Op 31 januari 2023 wordt duidelijk of de provincie iets aan het programma heeft veranderd. En de aanbesteding start in april 2023. De nieuwe busroutes moeten op 6 juli 2025 ingaan.