Let op! Deze week is het Jeugdverkeersexamen

22 mei 2023, 6:24 Nieuws
jeugdverkeersexamen2
Maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 mei is het weer Jeugdverkeersexamen op de wegen en fietspaden in en rondom het centrum.

Jeugdverkeersexamen

Dit jaar doen er een kleine 550 kinderen van de groepen 7 van de basisscholen uit Oosterhout, Dorst, Den Hout en Oosteind mee aan het verkeersexamen. Deze leerlingen hebben inmiddels het theorie examen gehaald en mogen nu datgene wat ze geleerd hebben over verkeersregels en veilig kunnen deelnemen aan het verkeer, in de praktijk gaan brengen.

Veel vrijwilligers

De Oosterhoutse Afdeling van Veilig Verkeer Nederland, die het verkeersexamen weer organiseert, is erg blij met het grote aantal vrijwilligers dat zich dit jaar heeft aangemeld om als controlepost langs de route te staan. Op deze manier is er ruim voldoende toezicht bij alle kruisingen en kunnen de kinderen veilig door het verkeer geloodst worden. Want een klein beetje coaching tijdens zo’n toch wel spannende rit is voor veel leerlingen toch wel heel fijn.

Bordjes met aanwijzingen

De vrijwilligers hebben twee weken geleden tijdens een informatie-avond uitleg gekregen over de route, hoe ze de kinderen moeten beoordelen en hoe ze kinderen evt. kunnen begeleiden bij het oversteken van een drukke kruising.
De bordjes met aanwijzingen voor de te fietsen route hangen er sinds donderdag 11 mei en kinderen hebben hierdoor ruim de tijd gehad om de route alvast te oefenen.
Nu nog hopen op een stralende zonnige dag en dan wordt het vast weer een geslaagd jeugd verkeersexamen.