Museum Oud Oosterhout zoekt diverse vrijwilligers

10 okt 2023, 6:55 Nieuws
oud oosterhout
Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg is op zoek naar diverse vrijwilligers om kennis en vaardigheden aan over te dragen.

Museum Oud Oosterhout

Vind jij het leuk om buitenshuis je talenten in te zetten en actief te zijn in een gezellige groep vrijwilligers? Meld je dan aan bij Museum Oud Oosterhout! In het museum word je als bezoeker letterlijk mee terug in de tijd genomen en zie je hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. In het miniatuurpark, een soort Madurodam, staan diverse miniaturen opgesteld. Het zijn op schaal nagebouwde woningen, fabrieken, winkels, slotjes en andere objecten die samen het stadje Oosterhout rond 1900 vormen in de schaal 1 op 20. In de originele Vlaamse Schuur uit 1739 vindt je een opstelling van oude ambachten, zoals een oude wasserij, schoenmakerij, klompenmakerij en smederij.

Vrijwilligers gevraagd

Momenteel is er een mooie groep vrijwilligers actief, waarbij kennis en kunde onderling worden doorgegeven. Om de kunsten van de ambachten ook voor de toekomst te bewaren, zoekt het museum diverse vrijwilligers. Zo worden er miniatuurbouwers gezocht die het leuk vinden om te bouwen, schilderen, schaven en en te timmeren. Maar ook technische mensen of tuiniers zijn welkom voor het onderhoud aan de gebouwen en de tuinen. Als laatste is er ruimte in de groep vrijwilligers met gastvrouwen, gastheren en rondleiders. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Meer informatie

Op dinsdag 17, 24 en 31 oktober organiseert Museum Oud Oosterhout speciale inloopochtenden. Je kunt dan tussen 11.00 en 13.00 een kijkje nemen achter de schermen van het museum en proeven van de geweldige sfeer. Laat je informeren over wat er allemaal mogelijk is! Komt dinsdagmorgen niet goed uit? Stuur dan een mail naar info@brabantsmuseumoudoosterhout met je contactgegevens. Dat wordt er samen naar een ander kennismakingsmoment gezocht. Meer informatie over het museum kun je vinden via de onderstaande link.