Nienke Fluitman lanceert inspirerend boek over gebarentaal

19 okt , 6:28 Nieuws
nienke fluitman
Oosterhout Nieuws
Afgelopen donderdag presenteerde de Oosterhoutse schrijver Nienke Fluitman bij MijZo Oosterheem haar boek Gebaar met Elkaar.

Van herseninfarct naar inspiratie

De Oosterhoutse auteur Nienke Fluitman is een gepassioneerde specialist in gebarentaal. Ze behaalde haar HBO-diploma als docent Nederlandse Gebarentaal (NGT) in 2007 en heeft sindsdien haar passie voor gebaren omgezet in workshops, trainingen en adviestrajecten voor zorginstellingen en bedrijven. Nienke vertelt over haar persoonlijke motivatie voor het boek: "Vorig jaar kreeg ik een herseninfarct. Tijdens mijn herstel besefte ik hoe moeilijk communicatie kan zijn voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), spraakproblemen of afasie. Dat gaf me de drijfveer om mijn boek af te schrijven en duidelijke, praktische handvatten te bieden aan hen die werken met doelgroepen zoals slechthorende ouderen en mensen met dementie."

Gebaar met Elkaar

Ontdek hoe gebaren communicatie kunnen verrijken in het nieuwe boek "Gebaar met Elkaar". Dit inspirerende werk neemt lezers mee in de wereld van gebarentaal en toont hoe eenvoudige gebaren tijdens het spreken nieuwe verbindingen kunnen creëren. Het boek is een waardevolle bron voor iedereen die de kracht van visuele communicatie wil ontdekken, of je nu familielid, verzorger, hulpverlener of therapeut bent. Vooral voor professionals die werken met senioren of cliënten met Alzheimer, dementie, afasie of andere communicatiebehoeften biedt dit boek praktische handvatten.

220 unieke gebaren

Het nieuwe boek bevat eenvoudige stappen voor het gebruik van 220 unieke gebaren, met dagelijkse zinnen en nuttige situaties die direct toepasbaar zijn. Daarnaast zijn er QR-codes die toegang bieden tot video's voor extra uitleg en oefeningen. Deze combinatie van theorie en praktijk zorgt ervoor dat gebaren moeiteloos in dagelijkse communicatie geïntegreerd kunnen worden, wat leidt tot beter contact en diepere interactie. Het boek is HIER te bestellen.