"Niet de juiste opleiding gedaan, toch een nieuwe baan?"

feb 05 2023, 6:05 Nieuws
wbwd
West-Brabant Werkt Door lanceerde deze week een regionale campagne voor (om)scholing naar zorg- of klimaatbaan.

West-Brabant Werkt Door

Regionaal Mobiliteitsteam 'West-Brabant Werkt Door' startte afgelopen week een campagne voor mensen die (weer) aan het werk willen, maar daar extra ondersteuning of hulp bij nodig hebben. Doel van de campagne is dat mensen uit de regio West-Brabant contact opnemen met West-Brabant Werkt Door om geïnformeerd te worden over de baan- en opleidingsmogelijkheden in kansrijke sectoren.

Ondersteuning bij (loop)baan

Met de campagne worden mensen erop geattendeerd dat er in West-Brabant veel baanmogelijkheden in de zorg en energietransitie zijn. Ook wanneer iemand (nog) niet de juiste papieren op zak heeft. West-Brabant Werkt Door stimuleert mensen, die ondersteuning nodig hebben om te (kunnen) solliciteren op een dergelijke baan, contact op te nemen. Bijvoorbeeld wanneer er scholing, loopbaanbegeleiding, een opfriscursus of een sollicitatietraining nodig is.

Weer aan de slag!

Operationeel coördinator Alex de Klerk van West-Brabant Werkt Door licht toe: “West Brabant Werkt Door helpt mensen die (weer) aan de slag willen, maar zelf het gevoel hebben dit nog niet te kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze niet weten hoe ze dit het beste kunnen aanpakken, niet over de juiste opleiding beschikken en/of hulp nodig hebben bij het sollicitatieproces.” Klik voor meer informatie op de onderstaande link.