OBS De Kameleon in jaar tijd van 'zeer zwak' naar een dikke 'voldoende'

29 aug 2023, 6:54 Nieuws
obs de kameleon
Binnen een jaar ging de beoordeling van de Onderwijsinspectie voor OBS De Kameleon van ‘zeer zwak’ naar een dikke ‘voldoende’.

Inspectierapport

Vorig jaar ontving OBS De Kameleon aan het Slotjesveld in de wijk Slotjes-Midden nog de beoordeling 'zeer zwak' van de Onderwijsinspectie. In het inspectierapport na het bezoek voor de zomervakantie beschrijven de inspecteurs: “De school heeft zich op verschillende punten verbeterd. De leerresultaten van de leerlingen in groep 8 zijn voldoende. De school weet goed waar leerlingen en groepen staan in hun ontwikkeling en wat zij nodig hebben. (…) Zij houden meer in de gaten dat de onderwijstijd goed benut wordt. Verder heeft de school het aanbod voor de kleuters (unit 1) en voor rekenen, taal en begrijpend lezen (unit 2-3-4) aangepast, zodat er een betere opbouw zit in het aanbod. (…) Er is een duidelijke ondersteuningscyclus, die door het team gedragen en uitgevoerd wordt. Ten slotte is er een werkwijze waarmee de school de eigen onderwijskwaliteit en de leerresultaten gericht kan bewaken en verbeteren. Net als vorig jaar zorgt het team voor een veilige leeromgeving. De leerlingen gaan graag naar school.”

Góede fijne school

“Deze eindbeoordeling is een geweldige opsteker,” vindt directeur Christian de Jong. “Het klopt ook. We waren al een fijne school, de inspecteurs hebben nu gezien dat we ook een góede fijne school zijn. Het team heeft een unieke prestatie geleverd, zich in één jaar zo ontwikkeld dat de beoordeling in één keer van ‘zeer zwak’ naar ‘voldoende’ is gegaan, een unicum voor Nederland. Ik merk in het team de drive om nu verder door te ontwikkelen, om de school nóg beter te maken. Vorig jaar hadden we echt een tegenvaller te verwerken. Nu kunnen we voorzichtig zeggen dat we er veel beter uitkomen. En het mooie is, ook ouders zien dat, want we hebben dit jaar weer meer leerlingen dan vorig jaar, terwijl deze unieke beoordeling nog niet eens bekend was.”