Oosterhout Hartveilig biedt Reanimatiecursus aan voor maar 25 euro

25 aug 2022, 6:02 Nieuws
reanimatiecursus
Oosterhout Hartveilig
Oosterhout Hartveilig start weer met een reanimatiecursus op woensdag 21 september tussen 19.00 en 22.00 uur in de Pannehoef.

Reanimatiecursus

In Oosterhout worden jaarlijks tussen de 55 en 75 mensen getroffen door een hartstilstand. Jong en oud, man en vrouw, altijd geheel onverwachts. Snelle hulp is dan van levensbelang. Binnen 6 minuten starten met reanimatie vergroot de kansen op overleven aanzienlijk. Kansen die nog eens groter worden als bij die reanimatie een AED wordt ingezet. Tijdens de reanimatiecursus leer je hoe je via reanimatie, en gebruikmakend van een AED (Automatische Externe Defibrillator), hulp kunt bieden aan mensen met een hartstilstand. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden.

Oosterhout Hartveilig

De Stichting Oosterhout Hartveilig heeft Oosterhout en haar kerkdorpen de afgelopen jaren hartveiliger gemaakt. Op dit moment beschikt Oosterhout en de kerkdorpen over 68 AED’s en een netwerk van vrijwillige hulpverleners die door een alarmeringssysteem opgeroepen kunnen worden. De Stichting blijft werken aan een sluitend netwerk en doet daarvoor een beroep op jou. Je helpt zo mee om de kans op overlijden bij een hartfalen en reanimatie in je eigen omgeving te verkleinen.

Meer informatie

De kosten voor de reanimatiecursus van Oosterhout Hartveilig bedragen 25 euro, op de avond zelf contant (en bij voorkeur gepast) te betalen. De cursus wordt gegeven op woensdag 21 september tussen 19.00 en 22.00 uur in de Pannehoef aan de Wilhelminalaan in de wijk Oud-West. Je kunt jezelf via de onderstaande link direct opgeven voor deze cursus en zo Oosterhout een stukje 'hartveiliger' maken!