Oosterhoutse bedrijven fietsen voor bomen in het Houts Voedselbos

03 jul 2023, 6:59 Nieuws
fiets
De Car-Free Challenge gaat deelnemers belonen met de mogelijkheid om voedselbosbomen te laten planten in het Houts Voedselbos.

Houts Voedselbos

Het Houts Voedselbos wordt een prachtig stuk natuur dat wordt ontwikkeld om ecologisch evenwicht te creëren en lokale voedselproductie te bevorderen. Bedrijven die deelnemen aan de Car-Free Challenge worden aangemoedigd om werknemers te stimuleren om gebruik te maken van de fiets. Elke keer dat een werknemer ervoor kiest om de auto te laten staan, kunnen punten worden verdiend. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor cadeaubonnen van lokale winkeliers of om voedselbosbomen te laten planten in het Houts Voedselbos.

Biodiversiteit

"We zijn verheugd om samen te werken met het Houts Voedselbos", zegt Duncan Buisman woordvoerder van de Car-Free Challenge. "Deze samenwerking stelt ons in staat om niet alleen duurzaam transport te bevorderen, maar ook bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame voedselvoorziening. Het planten van voedselbosbomen in het Houts Voedselbos helpt niet alleen de biodiversiteit te bevorderen, maar biedt ook toekomstige generaties de mogelijkheid om te genieten van gezond en lokaal geproduceerd voedsel."

Car-Free Challenge

Het Houts Voedselbos ziet de samenwerking met de Car-Free Challenge als een geweldige kans om hun visie op duurzame landbouw en voedselproductie te realiseren. “Door voedselbosbomen te planten helpen we de lokale biodiversiteit vergroten en hebben we een positieve impact op het milieu”. De Car-Free challenge loopt van 1 juli tot 6 oktober 2023. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.