Oosterhoutse rugzakjes voor Surinaamse kinderen

16 jul , 6:14 Nieuws
kleurrijk suriname
Krista en Paul Monteiro van de Oosterhoutse Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname zetten zich al 20 jaar in voor kleinschalige hulp.

Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname

Het is bijna 20 jaar geleden dan Krista en Paul Monteiro de Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname hebben opgericht. Deze stichting richt zich sinds 2005 op het verlenen van kleinschalige hulp aan HIV/Aids besmette baby’s en jeugd tot achttien jaar in Suriname. Krista is als jongste in een gezin van 5 kinderen geboren en getogen in Paramaribo. Krista: "Mijn vader Dirk Simons stond in Suriname als directeur van een bekende frisdrankenfabriek bekend als een zeer sociaal bewogen man. Ik ben er van overtuigd dat ik dan ook van hem het (bevoorrechte) gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid heb meegekregen!"

Rugtassenproject

De kleinschalige en persoonlijke manier van werken onderscheidt de stichting van andere organisaties. Zo wordt op dit moment hard gewerkt aan het jaarlijkse rugzakkenproject. Krista legt uit: "Het rugzakkenproject betekent dat wij schoolkinderen gaan voorzien van een goed gevulde rugzak voor de start van het schooljaar. In de rugtassen worden schoolspullen, zoals pennen, schriften, etui’s, agenda’s e.d. geleverd. Kortom allerlei zaken die de kinderen nodig hebben voor de start van het nieuwe schooljaar." Naast deze spulletjes die noodzakelijk zijn om het schooljaar goed te starten probeert Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname nog extra spullen in de rugzak te stoppen voor de dagelijkse verzorging, zoals tandpasta, deodorant en tandenborstels.

Help mee!

Voor het jaarlijkse rugzakkenproject is Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname zijn Krista en Paul nog op zoek naar sponsors. Je sponsort een gevulde rugzak al voor 15 euro! Voor meer informatie en de QR code om direct te doneren kijk je op de onderstaande link. Voor meer informatie kun je mailen met [email protected]