Park Zuiderhout en Prins Heerlijk bundelen krachten voor inclusieve samenwerking

20 jun , 6:09 Nieuws
park zuiderhout
Jongeren van het 'Hulpkrachtenteam' van Prins Heerlijk zullen ondersteuning bieden bij dagelijkse taken binnen Park Zuiderhout.

Park Zuiderhout en Prins Heerlijk

Prins Heerlijk zet zich in voor de participatie en ontplooiing van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, met als doel hun zelfstandigheid en zelfbeeld te vergroten. Bij Park Zuiderhout leren de jongeren van het 'Hulpkrachtenteam' praktische vaardigheden zoals het opmaken van bedden, het rondbrengen van maaltijdkarren, het rijden met een rolstoel, en het klaarmaken van broodmaaltijden. Daarnaast leren ze hoe ze samen met bewoners spelletjes kunnen doen, wandelingen kunnen maken, de was kunnen vouwen, of gewoon een gesprek kunnen voeren. Hierdoor bezorgen de hulpkrachten de bewoners een mooie dag en bieden ze de medewerkers extra ondersteuning, waardoor er meer tijd en ruimte is voor welzijn en zorg.

Hulpkrachten

"We zijn verheugd om deze samenwerking met Prins Heerlijk aan te gaan en willen in september beginnen met 6 tot 8 jongeren," vertelt Evelien Brugmans, projectmanager bij Park Zuiderhout. "Het Hulpkrachtenteam zal een positieve impact hebben op het leven van onze bewoners, het werk van onze collega’s, en natuurlijk op de jongeren zelf," voegt ze toe. De medewerkers van Park Zuiderhout zijn, onder andere tijdens een lunchbijeenkomst, geïnformeerd over de nieuwe samenwerking. "We hebben al een aantal jaren ervaring met het werken met hulpkrachten. Dat helpt natuurlijk. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen," vertelt Dick Sier, projectleider van Prins Heerlijk. "We zijn verheugd om samen met Park Zuiderhout deze kans te bieden aan jongeren. Dit project laat zien dat inclusie in de praktijk prachtige resultaten kan opleveren."