Poppy's Actieweek feestelijk afgetrapt door vijf burgemeesters

09 nov 2023, 6:25 Nieuws
poppys
Tijdens de actieweek wordt geld ingezameld voor Inloophuis Poppy's. De actie wordt ondersteund door het Nationaal Fonds tegen Kanker.

Actieweek voor Poppy's

Tot en met 12 november houdt Inloophuis Poppy's aan de Mathildastraat haar speciale actieweek. De bedoeling is om tijdens deze week zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit centrum voor leven met en na kanker. Speciaal voor de aftrap van deze actieweek waren burgemeesters Marnix Bakermans (Dongen), Boy Scholtze (Drimmelen), Marianne Witte (Geertruidenberg), Derk Alssema (Gilze Rijen) en uiteraard onze eigen burgemeester Mark Buijs aanwezig. Zij gaven hiermee tevens het startsein voor de Poppy's Club van 100.

De Club van 100

Ondernemers kunnen lid worden van de Club van 100. Bedrijven die lid worden doneren minimaal 500 euro per jaar gedurende minimaal drie jaar. Immers ook ondernemers hebben te maken met kanker. Een medewerker kan ziek worden, of een van zijn naasten. Dat heeft impact op de werkvloer. Ook voor ondernemers kan Poppy’s dan iets betekenen door bijvoorbeeld contact te zoeken met de medewerker of diens naasten en de werkgevers ondersteunen en adviseren over hoe zij hiermee om kunnen gaan en waar ze informatie en advies kunnen inwinnen. Kijk voor meer informatie op de link onderaan dit artikel.

Verdubbelaar

Maar ook als particulier kun je uiteraard Poppy's financieel ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld een collecte doen in je netwerk via Whatsapp en social media. Of je kunt je laten sponsoren bij wandelen of fietsen, taarten bakken, lege flessen inzamelen, een dienst aanbieden of gewoon een donatie doen. Poppy's is volledig afhankelijk van fondsenwerving. Zij ontvangen geen subsidie, alleen de salarissen van de coördinatoren worden door KWF gesponsord. Er is dus geld nodig om onze activiteiten te kunnen voortzetten en uitbreiden. Voor de actieweek heeft Poppy's het doel gesteld om 15.000 euro op te halen en het Nationaal Fonds tegen Kanker heeft toegezegd alle donaties te gaan verdubbelen met een maximumbedrag van 10.000 euro! De actieweek wordt afgesloten tijdens het jubileumconcert van zanggroep Cadans in de Bussel op 11 en 12 november.