Rens Joosen Foundation zoekt jonge en gemotiveerde bestuursleden

29 jun , 6:31 Nieuws
rjf1
De Rens Joosen Foundation zoekt vrijwilligers en bestuursleden om projecten voor kansarme Zuid-Afrikanen te ondersteunen.

Rens Joosen Foundation

De Rens Joosen Foundation (RJF) ondersteunt projecten die gericht zijn op het verbeteren van de leefomstandigheden van de kansarme bevolking in Zuid-Afrika. De stichting is bijna 20 jaar geleden opgericht nadat een groep vrienden uit Oosterhout naar Zuid-Afrika reisden en daar de kraamkliniek van Hugo en Liesje Tempelman (van de Ndlovu Care Group) hadden bezocht. In deze kraamkliniek werden moeders met HIV behandeld zodat ze dit niet meer konden overdragen op hun ongeboren kind. Besloten werd om deze kraamkliniek financieel te ondersteunen. Tevens werd ook het Sizanani Home financieel ondersteund. In deze kliniek worden zwaar lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen, veelal besmet met HIV, opgevangen.



Mooie projecten

“De afgelopen 20 jaar heeft de stichting RJF diverse projecten opgezet,” zo vertelt bestuurslid Arno Meulendijks. “Zo hebben wij het Ndlovu Youth Choir al diverse keren naar Nederland gehaald. Na een eerste optreden in de Sint Jansbasiliek zongen zij op de Markt en konden mensen een gift in een petje gooien. Na een optreden bij de Amerikaanse versie van Holland’s Got Talent zijn zij definitief doorgebroken. Inmiddels zijn zij op wereldtournee en in november staan ze in de AFAS Live.” Rens Joosen vult Arno aan: “Mooi is ook het project Pro’s for Pro’s dat is gericht op zelfredzaamheid. Zo heeft een Oosterhoutse autorijschool de kosten betaald van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur van Aleck Mkhonza. Die leefde van de arbeidsongeschiktheidsuitkering van zijn moeder, maar kan nu zelf voorzien in een inkomen."

Openstaande vacatures

Kijkend naar de toekomst, blijft de Rens Joosen Foundation zich inzetten voor het uitbreiden van hun programma's en het vergroten van hun impact. De bestuursleden zijn daarbij ook kritisch naar zichzelf. Arno: “De RJF heeft jonge en gemotiveerde mensen nodig. Het huidige bestuur heeft het bijna 20 jaar gedaan en nieuwe mensen hebben wellicht ook nieuwe ideeën voor fundraising. En dan gaat het niet alleen om bestuursleden, maar ook om vrijwilligers die projecten willen trekken of de handen uit de mouwen willen steken tijdens een project.” Via de link onderaan dit artikel kun je doorklikken naar alle openstaande vacatures. Rens: “Het leuke is dat alle contacten rechtsreeks verlopen met Zuid-Afrika. Je krijgt dus echt een band met de mensen waarvoor je het allemaal doet. Overigens gaat het om onbetaald vrijwilligerswerk, maar de dankbaarheid is erg groot. En daar doen we het voor!”