Ruim 230 'Mannen van 1974' beleefden Abrahamdag 2024

06 okt , 6:39 Nieuws
abrahamdag 2024
Op zaterdag 5 oktober vond de 62ste editie van de Oosterhoutse Abrahamdag plaats, een dag die in het teken stond van mannen die in 1974 geboren zijn.

Abrahamdag 2024

Dit jaar namen maar liefst 230 trotse 'Abrahams' deel aan de festiviteiten. Abrahamdag is een eeuwenoude traditie waarin mannen die 50 jaar worden samenkomen om deze mijlpaal te vieren, en ook dit jaar ontbrak het niet aan een typisch Oosterhouts programma. Als onderdeel van de festiviteiten werd er teruggeblikt op het jaar 1974, een tijd waarin Nederland in de ban was van gebeurtenissen zoals het WK-voetbal en de opkomst van disco. Nieuw dit jaar was dat ook de 'Mannen van 1964' en de Mannen van 1954' waren uitgenodigd om hun Abrahamdag te herbeleven, maar dan als Isaak of Jakob.

Humor en gezelligheid

De dag begon met een samenkomst in Theater de Bussel, waarna de groep naar de iconische Sint Jansbasiliek trok. Daar wachtte hen een programma met de optredens van De Bruurs onder begeleiding van de Omdattegijutband, en van de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout KMO. Pastoor Jochem van Veldhoven en de enige echte Abraham vertelden de deelnemers verhalen over de 'eerste helft' van het leven. De stoet ging vervolgens richting het Stadhuis, waar de mannen door loco-burgemeester Dees Melsen hartelijk werden ontvangen met het traditionele Joanuske borreltje.

Bourgondisch genieten

Na een kranslegging bij het Abrahambeeld in de Abrahamahoek en het maken van groepsfoto’s in de kiosk van het Slotpark, waar de Pierewaaiers en 't Simpelfonisch Orkestje zorgden voor muzikale omlijsting, genoten de Abrahammen van een uitgebreide lunch. Deze lunch werd opgevolgd door een humoristische quiz, gepresenteerd door Jaap Oomen. De middag werd afgesloten in de sfeervolle binnentuin van La Cantina, waar de aanwezigen werden getrakteerd op optredens van lokale artiesten zoals Zanger Damian en zangeres Kathy. Dit bourgondische feest werd later voortgezet met een dinerbuffet in Theater de Bussel en een feestavond waarbij feestband De Fik Erin zorgde voor de muzikale knaller.

Een dag om nooit te vergeten

Rond elf uur sloten de meeste Abrahammen de dag af, na een feestelijke viering vol cultuur, muziek en samenzijn. Voor wie deze editie heeft gemist: ben jij een man geboren in 1975? Dan staat op 4 oktober 2025 jouw Abrahamdag gepland. Meld je aan via www.abrahamdag.com en vier deze bijzondere mijlpaal met leeftijdsgenoten.