'Samen aan Tafel' zoekt nieuwe coördinator

25 jul , 6:20 Nieuws
oudere bejaarde helpende hand
In De Doelen maakt Samen aan Tafel het mogelijk dat bewoners van aanleunappartementen met elkaar de warme maaltijd kunnen gebruiken.

Samen eten

Samen eten is veel gezelliger dan alleen. Dat merk je meteen aan de deelnemers van Samen aan Tafel. Mensen zijn vrolijker en sluiten vriendschappen met elkaar. Elke maandag tot en met vrijdag wordt een gezamenlijke maaltijd genoten en dat vereist natuurlijk enig organisatietalent.

Coördinator gevraagd

De maaltijd wordt ondersteund door vrijwilligers. De coördinator is er voor de vrijwilligers. Als coördinator je helpt hen op weg en je bent hun aanspreekpunt. Je houdt de administratie bij, zorgt dat alle deelnemers van die dag aan tafel zitten en houdt een oogje in het zeil, dat er correct uitgeserveerd wordt. Het is belangrijk dat je op de juiste manier met de vrijwilligers omgaat. Vrijwilligers binnenhalen is niet het probleem, maar binnenhouden is wel een kunst en jij beheerst die. Dat vraagt wat van je communicatief en empatisch vermogen. Maar dat is voor jou geen probleem, het is je op het lijf geschreven.

Iets voor jou?

Spreekt dit je aan en kun jij hiervoor eens per week tussen 16.00 en 19.00 uur tijd maken? Dan is deze vrijwilligersfunctie misschien wel iets voor jou! En natuurlijk ga je genieten van de sfeer en het feit dat mensen met behulp van jouw inspanning minder eenzaam zijn en vriendschappen sluiten. Het kan niet anders, dan dat je na afloop met een goed gevoel naar huis gaat. Als je het naar je zin hebt, zou het fijn zijn als je deelneemt aan de bijeenkomsten van de kerngroep (bestuur). Af en toe, als we het nodig vinden, komen die bij elkaar om te praten over de toekomst van Samen aan Tafel. Neem voor meer informatie contact op met [email protected] of klik op de onderstaande link.