Heb jij taxussen in de tuin staan en zijn die toe aan een snoeibeurt? Die dit dan voor 22 augustus en help mee in de strijd tegen kanker van stichting Taxus Taxi! Inzameling taxussnoeisel
De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Jouw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus via de link onderaan dit artikel.
Word Taxusdonateur
“We hebben dit jaar een vliegende start gehad, desondanks is uw taxussnoeisel meer dan welkom. We hopen na de zomer ook daadwerkelijk te kunnen vertellen dat we meer snoeisel hebben opgehaald dan we vooraf hadden durven dromen”, vervolgt Werner. Zowel in 2017 als in 2018 slaagde de Taxus Taxi er niet in om voldoende snoeisel op te halen voor het beoogde aantal chemotherapieën. “Daarom hebben we alle taxusdonateurs nodig. Zodoende willen we iedereen die dit nog niet heeft gedaan, vragen om alsnog hun snoeiselafval aan te bieden.” Taxussnoeisel aanbieden ten behoeve van het goede doel, kan dit jaar nog tot en met 22 augustus. Na die periode neemt de hoeveelheid werkzame basisgrondstof in de taxusnaalden af waarmee chemotherapieën worden gemaakt.
Ophaalverzoek indienen
Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien kan via de link onderaan dit artikel een ophaalverzoek indienen. Snoeisel is aan te bieden vanaf een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Deze Taxus Taxi Tas kun je gratis ophalen bij de
Milieustraat aan het Wilhelminakanaal-Oost, de
Boerenbond aan de Meerstoel of bij Den Ouden aan de Statendamweg. Heb je minder snoeisel, dan kun je ook in de Taxus Taxi Tas afgeven bij de Milieustraat of bij Den Ouden. “Veel mensen beseffen het nog niet, maar door hun snoeiafval op te laten halen, leveren ze een mooie bijdrage aan het genezen van kanker”, vertelt Werner.