Stankoverlast Domeinweg door lek in riool

23 aug 2023, 5:54 Nieuws
riool
De afgelopen twee weken zijn er bij de gemeente verschillende meldingen binnen gekomen over stankoverlast en vissterfte in de omgeving van de Domeinweg.

Lek in riool

De gemeente heeft samen met Waterschap Brabantse Delta de oorzaak van de overlast onderzocht. Het riool langs de Statendamweg heeft een groot lek waardoor de sloot ernaast volloopt met rioolwater. Deze sloot voert normaal alleen regenwater af naar het park Gooikensbos aan de Domeinweg, zo laat de gemeente op social media weten.

Schoonspoelen

Vanaf 23 augustus zal een aannemer starten met het dichten van het lek van het riool. Daarbij zal de sloot schoongemaakt worden. Daarbij zal de sloot en een deel van de vijver in het park Gooikensbos schoongemaakt worden. Dit doen ze door de sloot te maaien en het vervuild slib te verwijderen. Afgelopen dagen spoelt Waterschap Brabantse Delta al met extra schoon water om de bermsloten langs de Domeinweg en de poldersloten te spoelen. Door dit te blijven doen, wordt verdere overlast beperkt. Het water is nog niet schoon totdat het lek gedicht is en er meerdere dagen is gespoeld. Pas daarom op bij het uitlaten van jouw hond(en), zodat deze niet in contact komen met het water van de sloot, zo adviseert de gemeente.