Start vervanging riolering in de Wijde Omloop

jul 10 , 5:20 Nieuws
wegwerkzaamheden
Vanaf 22 juli wordt een deel van de riolering in Wijde Omloop in de wijk Oosterheide vervangen. De werkzaamheden gaan waarschijnlijk 4-5 weken duren.

Start vervanging riolering in de Wijde Omloop

Op maandag 22 juli begint aannemer GJ Infra B.V. met het vernieuwen van de riolering in de Wijde Omloop, van huisnummer 20 tot en met 28. Direct omwonenden zijn op 9 april per brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Op de kruising met de Weeldenberg wordt een drempelplateau aangelegd als snelheidsremmende maatregel. De werkzaamheden zullen bij normale weersomstandigheden ongeveer vier tot vijf weken duren. Gedurende deze periode is het betreffende gedeelte van de Wijde Omloop afgesloten en wordt verkeer omgeleid via de Klinkenberg.

Uitvoeringsvolgorde en tijdelijke bereikbaarheid

De werkzaamheden beginnen met het plaatsen van bouwhekken rondom het werkgebied, waarna de bestrating wordt opgebroken. Dit betekent dat de opritten en garages van de huisnummers 15 en 20-28 aan de Wijde Omloop en 2 en 4 aan de Weeldenberg niet meer met de auto bereikbaar zijn. Voetgangers kunnen echter gebruikmaken van loopschotten om langs de werkzaamheden te lopen. Zodra het werk bij de kruising huisnummer 28 het toelaat, worden rijplaten aangelegd, waardoor bewoners van huisnummers 26 en 28 weer met de auto bij hun woning kunnen komen.

Overige praktische informatie

Om het rioolwerk uit te kunnen voeren, verlaagt de aannemer de grondwaterstand door middel van bronbemaling, die na het opbreken van het straatwerk wordt geplaatst. Enkele dagen later starten de graafwerkzaamheden. De bronbemaling maakt een licht brommend geluid dat helaas niet te voorkomen is. De huisvuilaanbiedplaats achter Weeldenberg 2 is tijdelijk niet te gebruiken, terwijl andere locaties wel beschikbaar blijven. Voor vragen kun je contact opnemen met meneer Kanters van de gemeente via telefoonnummer 14 0162.