Temperaturen tot wel 20 graden verwacht met Pasen

27 mrt , 6:04 Nieuws
pasen paasei
Hoewel het het weerbeeld nog niet helemaal duidelijk is, wordt het tijdens Pasen mogelijk tussen de 15 en 20 graden. Weeronline meldt dat we sterk rekening moet houden met deze temperaturen, die zondag en maandag gepaard gaan met een mix van zon, wolken en enkele buien.

Wisselvallig tot Pasen

De dagen voor eerste en tweede paasdag verlopen wisselvallig. Op Witte Donderdag worden er tot aan de middag buien verwacht, maar deze zullen naar verwachting tegen de avond verdwijnen, net op tijd voor de uitvoering van The Passion in Zeist. Op Goede Vrijdag blijft het weerbeeld grotendeels hetzelfde, met opnieuw een mix van bewolking en regen, en temperaturen variërend tussen de 12 en 15 graden. Normaal gesproken liggen de temperaturen rond deze tijd van het jaar tussen de 10 en 12 graden.

Warmste Paasdagen

Volgens het weerinstituut is er een 70 procent kans op temperaturen tussen 15 en 20 graden tijdens Pasen. Weeronline schat de kans op temperaturen tussen 10 en 15 graden op 20 procent, terwijl de kans op een warme dag in De Bilt met temperaturen van 20 graden of meer hooguit 10 procent bedraagt. Sinds de metingen begonnen, varieert het weer met Pasen sterk van jaar tot jaar, deels vanwege de verschuiving van de data. De warmste Paasdagen werden in 2011 gemeten, met een maximumtemperatuur van 25 graden, in contrast met 1964, toen het gemiddeld slechts 4,2 graden was.