Op 12 mei organiseert de werkgroep ZIJ van de Catharinaparochie een bijzondere thema-avond over de spiritualiteit in het werk van Marc Chagall.
Kunsthistorica Hanneke Adelaar, die vorig jaar indruk maakte met haar presentatie over Maria in de kunst, keert terug om het publiek mee te nemen in de rijke en symbolische beeldtaal van de beroemde kunstenaar. Marc Chagall (1887–1985) geldt als een van de grote meesters van de 20e eeuw. Zijn schilderijen, glas-in-loodramen en muurschilderingen zijn wereldwijd te zien en onderscheiden zich door een zeer herkenbare stijl.
De inspiratie voor zijn kunst haalde Chagall vooral uit zijn jeugd in Wit-Rusland en zijn joodse achtergrond. Bijbelse verhalen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament vormen een rode draad in zijn oeuvre. Wie zijn werk van dichtbij wil zien, kan onder meer terecht in het Musée du Message Biblique in Nice. Ook op het plafond van de Opéra in Parijs en in talloze Europese kerken zijn zijn kleurrijke creaties terug te vinden.
Tijdens de avond in de Verrijzeniskerk aan de Vondellaan in de wijk Oosterheide bespreekt Adelaar aan de hand van talloze beelden de spirituele lagen in Chagalls kunst. Ze legt uit hoe religieuze motieven zijn werk doordringen en maakt daarbij vergelijkingen met andere kunstenaars. Bezoekers worden uitgenodigd om vragen te stellen en samen te reflecteren op de betekenis van Chagalls werk in onze tijd. De avond begint om 19.30 uur, de deuren van de kerk zijn vanaf 19.00 uur geopend. De toegang is gratis, inclusief koffie en thee. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.