Vanmiddag gratis naar Oud Oosterhout tijdens de Zomerkaravaan

17 jul 2019, 8:09 Nieuws
oudoosterhout
Vanmiddag strijkt de Zomerkaravaan neer in Museum Oud Oosterhout. De entree is gratis na aanmelding via de link onderaan dit artikel.

Woensdagmiddag = museummiddag

In de middelste vier weken van de vakantie kunnen alle kinderen van groep 1 t/m 8 gratis naar museum Oud Oosterhout. Duik in de geschiedenis van Oosterhout, loop rond in het miniatuurpark en vergeet niet langs het snoepwinkeltje te gaan! Om gratis naar binnen te kunnen moet je je online inschrijven via de link onderaan deze pagina via Sjors Sportief.

Miniatuurhuisjes

In het museum word je als bezoeker letterlijk mee terug in de tijd genomen en zie je hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. In het miniatuurpark, een soort Madurodam, staan 270 miniaturen opgesteld. Het zijn op schaal nagebouwde woningen, fabrieken, winkels, slotjes en andere objecten die samen het stadje Oosterhout rond 1900 vormen in de schaal 1 op 20. In de originele Vlaamse Schuur uit 1739 vindt je een opstelling van oude ambachten, zoals een oude wasserij, schoenmakerij, klompenmakerij en smederij. In het binnenmuseum kun je terecht voor het bezichtigen van een oude school, de kamer van een oud-burgemeester van Oosterhout en de authentieke drukkerij.

Meer informatie

Je vindt Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg 129, naast Restaurant Paradijs. Parkeren is gratis. Kun je vandaag geen kijkje nemen? Je kunt je ook inschrijven voor 24 juli, 31 juli of 7 augustus.