Vernieuwing van ORTS-aanwijzing in behandeling

26 jul , 6:48 Nieuws
orts studio
De lokale omroep voor Oosterhout, ORTS, heeft een aanvraag ingediend voor de vernieuwing van zijn aanwijzing als lokale publieke omroep.

Lokale omroep

Deze aanwijzing, verleend door het Commissariaat voor de Media, is geldig voor een periode van vijf jaar. De huidige vergunning van ORTS loopt af in begin januari 2025. Het Commissariaat voor de Media heeft laten weten dat ORTS de enige organisatie is die binnen de gestelde termijn een aanvraag heeft ingediend voor het omroepgebied van de gemeente Oosterhout.

Advies gemeenteraad

Op 23 juli heeft het Commissariaat de gemeenteraad van Oosterhout gevraagd om uiterlijk 26 november 2024 advies te geven over de aanvraag van ORTS. Dit advies zal onder andere gaan over de publieke mediaopdracht van ORTS, die gericht is op het aanbieden van media-inhoud die voldoet aan de maatschappelijke behoeften van de gemeente.

Samenwerking

ORTS is al geruime tijd in overleg met de gemeente over deze wettelijke aanvraagprocedure. Deze samenwerking is essentieel om te voldoen aan de eisen en verwachtingen die aan een lokale publieke omroep worden gesteld, en om ervoor te zorgen dat ORTS zijn rol in de gemeenschap kan blijven vervullen.