Voedseltuin Oosterhout wint Oosterhout Innovation Award 2024

23 okt , 6:01 Nieuws
innovation award 2024
Tijdens de afsluiting van de Duurzaam Oosterhout Week maakte Rabobank-directeur Stefan Jorissen de winnaar bekend.

Oosterhout Innovation Award 

De afgelopen weken konden inwoners van Oosterhout stemmen op hun favoriete finalist uit zes bedrijven: INVICOAT®, 2dehandsbouwmaterialen.nl, VintageMeesters, Voedseltuin Oosterhout, Toys Up en Three P Coffee. Alle finalisten droegen op een innovatieve manier bij aan het thema van dit jaar: Duurzaam Thuis.

Voedseltuin Oosterhout

Voedseltuin Oosterhout wist de meeste stemmen te vergaren dankzij hun unieke combinatie van maatschappelijke betrokkenheid, ecologische landbouw en sociale cohesie. Het voedsel dat in de tuin wordt geproduceerd, gaat naar de Voedselbank Oosterhout, zodat ook mensen met een beperkt inkomen toegang hebben tot gezonde, verse producten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een team van toegewijde vrijwilligers die samenwerken aan het telen van groente en fruit op ecologische wijze.

Stimuleringsprijs

"Bij de Voedseltuin bieden we een veilige en gezellige werkplek waar iedereen zich kan ontwikkelen, of je nu nieuw bent in Oosterhout, werkervaring wilt opdoen of gewoon graag in de natuur werkt," aldus Peter van de Kraan, één van de drijvende krachten achter het initiatief. De Voedseltuin heeft grote plannen voor de toekomst: met de stimuleringsprijs van €1.500 willen ze een educatief centrum opzetten voor een bijenvolk. Dit zal scholieren en geïnteresseerden leren over de cruciale rol van bijen in de biodiversiteit en voedselproductie. (foto: Team Oosterhout Innovation Award)