Zaterdag weer Voorjaarsmarkt in Vredeskerk en De Beuk

11 mei 2023, 6:30 Nieuws
lentemarkt vredeskerk
Lian Raams (PGO)
Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de jaarlijkse Voorjaarsmarkt van de Protestante Gemeente Oosterhout (PGO) plaats.

Voorjaarsmarkt

Het is weer zo ver! De deuren van de Vredeskerk en De Beuk aan de Rulstraat in het centrum van Oosterhout gaan weer open van 10.00 uur tot 15.00 uur voor de Voorjaarsmarkt. Je kunt er terecht voor boeken, Fairtrade spullen (uit o.a. Nepal) maar ook tomaten (voor in de salade of voor een overheerlijke pastasaus) en (voorjaars)plantjes zijn volop te koop. De bezoeker kan een gokje wagen in de loterij met mooie prijzen. Ook kan men onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers erbij of een broodje met een kopje soep relaxen.

Moederdagcadeaus

14 mei is het Moederdag dus er zijn ook volop leuke Moederdag cadeaus, waarbij het mes aan twee kanten snijdt: je maakt iemand blij met een cadeautje en de opbrengst gaat in zijn geheel naar een goed doel. Vanaf 13.00 uur is het ook mogelijk om mee te doen aan een creatieve activiteit. Volwassenen en kinderen kunnen dan een kaart, een bloemstukje of een schilderijtje maken, waarbij er assistentie is om te helpen. Een leuk idee voor Moederdag?

Kerk in Actie

Deze boekenmarkt en voorjaarsmarkt wordt georganiseerd door de Zending/Werelddiaconaat-en Ontwikkelingssamenwerkingsgroep (ZWO) van de Protestantse gemeente Oosterhout ten behoeve een project van Kerk in Actie. Alle opbrengsten zullen gaan naar het project 'Banen creëren voor jongeren in Libanon'. Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Vluchtelingen leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel of met het opzetten van een eigen bedrijf.