Op zondag 25 mei verandert Museum Oud-Oosterhout opnieuw in een bruisende ontmoetingsplek. De jaarlijkse Korendag, die dit jaar haar tiende editie viert, wordt voor het eerst gecombineerd met een Stichtingenmarkt, waardoor het evenement meer dan ooit een feest voor jong en oud belooft te worden.
Acht koren uit Oosterhout en omgeving zorgen voor een doorlopend muzikaal programma. Het koor Sjowenso trapt de dag om 11.30 uur af, waarna bezoekers tot 16.00 uur kunnen genieten van optredens van onder andere het Marcoenkoor, Zing en Swing, KoRije, Chordanova, Zanggroep Cadans, Chapeau en afsluiter The Mondy Crew. Het repertoire is net zo gevarieerd als de koren zelf: van licht klassiek tot pop, van luisterliedjes tot aanstekelijke meezingers. De kracht en het plezier van samenzang staan deze dag centraal.
Naast het muzikale programma maken vijf Oosterhoutse stichtingen hun opwachting op de Stichtingenmarkt. De Heilige Driehoek, de Verweesde Toren, Heemkundekring, ARO en Fietsmaatjes Oosterhout presenteren zich op informatiestands in het museumpark. Bezoekers krijgen zo de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het rijke maatschappelijk en cultureel erfgoed van de stad. De markt is niet alleen informatief, maar stimuleert ook samenwerking tussen de deelnemende organisaties.
Het decor voor dit alles is het sfeervolle museumpark, waar zich 250 miniaturen bevinden van panden die rond 1930 in het centrum van Oosterhout stonden. Tussen de optredens door is er volop gelegenheid om het museum te bezoeken, een terrasje te pakken of te genieten van een ambachtelijk ijsje van de Jacobushoeve, geserveerd uit een authentieke ijskar van La Venezia.
Museum Oud-Oosterhout is vanaf 11.00 uur geopend. De toegang is gratis, net als het parkeren. Het terrein is bovendien goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum is te vinden aan de Bredaseweg 129, naast restaurant Paradijs. Stichtingen die zich alsnog willen aanmelden voor deelname aan de Stichtingenmarkt kunnen contact opnemen via [email protected]. Meer informatie is te vinden op de website en Facebookpagina van het museum.